Elveszett Rómeók

Ült az asztalnál a csekkek meg a számológép fölött, és csak bambult maga elé. Messze kalandoztak a gondolatai. Pedig pár hete megtiltotta a gondolatainak és az érzéseinek is, hogy tiltott tájakon barangoljanak. De azok fittyet hánytak az utasításra, és újra meg újra csak oda tévedtek. Hozzá. Akinek persze még véletlenül se jutott eszébe, hiszen szakított vele – újra, és persze megint ünnepek előtt pár nappal. 

“Anya, segítenél?” – húzta ki egy pillanat alatt fogyszabályzós kamasza az érzelmi hullámvölgyből. Huhh, akció van, a gyerek kommunikál, sőt, segítséget kér! Nem sűrűn van ilyen, szóval topon kell lenni. “Persze, kislányom! Miben segítsek?” – kuporodott le az íróasztalához.

 
 

Kínjában felröhögött, amikor meglátta a gyerek előtt a Rómeó és Júliát. “Hahaha, fanyar humora van a sorsnak, hogy pont most kell házidolgozatot írnom a gyerekkel… a szerelemről.” – gondolta magában.

“Tudod, mi a gáz, anya? Hogy ilyen nincs. Ez egy hazugság. Ki halna meg a szerelemért? Senki, soha…” – dobta odébb teátrálisan a gyerek a könyvet. 

Na, ez a kölyök rátapintott a lényegre. Egy egyszülős családban növekvő gyereknek valóban nehéz elhinnie, hogy az olyan ostoba hiábavalóságok, mint a sírig tartó szerelem, léteznek, és érdemes feláldozni érte életet, lakhelyet, családi tradíciókat vagy bármit.

Most mit mondjon, hogy ne tűnjön egy modernkori udvari bolondnak? Két férfi verte át eddig: a férje… és most a szerelme. Hitegetés, hazudozás, lavírozás, a kényelem szeretete… na, ebben mindkettő nagyon jó volt. A bátorság, az áldozatvállalás, a gerincesség? Valóban idejétmúlt kifejezések…

“Kislányom, nem véletlenül számít klasszikusnak ez a mű. Ha van valami az életben, amiért érdemes mindent átértékelni, és ha kell, elengedni, feláldozni – az a szerelem. Mindig légy olyan bátor és erős ember, aki ki mer állni az érzéseiért. Pont úgy, mint ez a két fiatal.” – próbálta motiválni a gyereket a fogalmazás megírására. Érezte, hogy egy kicsit hamiskásak a szavai, de hát mi mást tehetne? Nem mondhatja el az igazságot egy kiskamasznak?!

fotó: Pinterest

 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here