Gondoltad volna, hogy egy tucat híresség jött a nyomorból?

Azért valljuk be, nehéz nem megpukkadni a sárga irigységtől, ha azt látjuk, hogy egy hollywood-i színész egy szereppel a következő öt életünk fizetését megkeresi. Meglepően sokan viszont a semmiből jöttek, és a szerencséjüket csakis maguknak köszönhetik.

 
 

Sőt, a nyomort náluk szó szerint kell értelmezni. Oprah családjának például ruhákra sem volt pénze, így a lányuk kivágott krumpliszsákban járt. Nicki Minaj apja pedig keménydrogért cserébe eladta a család megmaradt holmijait. Így most már nem annyira tűnik tragikusnak, hogy nem telik új iPhone-ra, igaz?

A következő hírességek nehezebb körülmények közt születtek, mint a nagy átlag, kitartásuknak köszönhetően azóta viszont semmi nem állhat útjukba.

Jim Carrey
A gumiarcú színész filmenként laza 20 millió dollárt szokott zsebre tenni, de nem volt ez mindig így. Mindössze 12 évesen az apja elhagyta őt és másik 3 gyermekét, miután kirúgták a munkahelyéről.  A testvérek egy lakókocsiban húzták meg magukat, és biztonsági őrként vagy gondnokként keresték meg a napi betevőt.

Leonardo DiCaprio
A mindig belőtt hajú szépfiúról nehéz elhinni, hogy rossz körülmények közt nőtt fel, egy vidéki, gazdag olasz család képe valahogy jobban passzolna hozzá. DiCaprio mindössze egy éves volt, mikor a szülei elváltak. Los Angeles nem épp túl jó hírű részén nőtt fel, anyja titkárnőként, apja egy aluljáróban képregény árusként kereste kenyerét. A kis Leo 15 éves korában bejelentette, hogy belőle bizony színész lesz, amit szerencsére anyja is támogatott. Egy pár reklámszerep után a ’90-es évek végére befutott színész lett, onnan pedig egyenes út vezetett a kasszasiker filmekhez és az Oscar díjhoz.

Arnold Schwarzenegger
Az osztrák testépítő a legkiválóbb példa arra, hogy nincs lehetetlen. Karrierjét testépítőként kezdte, majd miután már bezsebelte a létező összes díjat, gondolt egyet, és Hollywood legemlékezetesebb karakterévé vált. Színészi karrierjében mindent elért, amit lehetett, így inkább megpályázta Kalifornia kormányzói székét. Három teljesen különböző pálya egy élet alatt, családi támogatás nélkül. A kis Arnold (bár nehéz izmok nélkül, kölyökpofival elképzelni) otthonában csak néha volt áram, de olyan alapvető dolgok is hiányoztak, mint a hűtő vagy az angolvécé.

Nicki Minaj
Nicki Minaj otthona sem a meghitt vasárnapi vacsorákról volt híres. Apja drogfüggőként a család összes holmiján túladott, egyszer pedig felgyújtotta a házukat – benne a kis Nicki anyjával. A rapper egy 2010-es nyilatkozatában így vallott az eseményekről: „bementem a szobámba, letérdeltem az ágy mellett és imádkozni kezdtem, Isten tegyen annyira gazdaggá, hogy vigyázni tudjak édesanyámra.” Nos, ez a kérés elég szépen meghallgatásra talált.

Sylvester Stallone
Tudtad, hogy Stallone egyszer annyira pénz híján volt, hogy szerepet vállalt egy pornójelenetben? Miután szülei elváltak, nevelőotthonba került, onnan pedig vissza a nem túl engedékeny édesapjához. Bár egyetemet végzett Svájcban, hazatért Amerikába, hogy színészi álmait a filmvászonra vigye. Ez persze nem indult be egyből, egy ízben annyira rosszul ment a sora, hogy még a kutyáját is kénytelen volt eladni. Máskor annyira elkeseredett, hogy ellopta a felesége ékszereit, és eladta – a nő kitette a szűrét, így pár hétig egy buszállomáson húzta meg magát. Az áttörést a Rocky forgatókönyve hozta meg számára. Kevésbé ismert tény, hogy Stallone nem „csak” a történet főszereplője, de értelmi szerzője is volt. Az áttörő siker után többé már soha nem akadtak anyagi gondjai.

Úgyhogy kiút mindig van, minden más csak akaraterő kérdése. Persze nem kell híresnek, sőt, gazdagnak sem lenni, de néha igenis akadnak pozitív példák, amik átsegíthetnek a mindennapok nehézségein.

 

 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here