Ha meguntad a tucatot…

Korábban, amikor őrült shoppingolásokba kezdtem, beszabadultam egy plázába, végig mentem az összes olcsóbb fast fashion márkabolton, megvettem, ami a kirakatban volt, aztán kész. Később jött csak a kifejezett igényem olyasmire, mint egyediség, minőség, az, hogy a személyiségemhez és az adott alkalomhoz vagy helyhez illő ruhát viseljek. Akkor elkezdtem kutakodni, nyitott szemmel járni és hála a barátaimnak, a fashion bloggereknek, na meg a social médiának, találtam pár igazi kincsesbányát, ahol normál áron, igényes és egyáltalán nem tucat ruhadarabokat tudok vásárolni. Ezeket veszem most sorra.

 
 

1. Látomás

Két boltjuk van, mindkettő a belvárosban. Leginkább az irodába, de mindennapokra is szoktam vásárolni ingeket, blúzokat, illetve nagyon jó áron vannak táskák ékszerek és egyéb kiegészítők is. Itt találtam először magamra méretben és szabásban is megfelelő MOM farmert, de akadtam már nagyon kényelmes és vicces feliratú pulcsikra is. A boltok nem túl nagyok, ahhoz kepést viszont a választék széles. Minden ruhából csak néhány darab van, és tapasztalatom szerint általában S-L méretekben. A boltokban női holmik vannak, azonban a napokban nyílt új férfi showroom-juk, ami csak a meghirdetett napokon van nyitva, megéri figyelni.  A kedvencem pedig, hogy mindig naprakészen tartják az insta oldalukat, ahol gyönyörű modelleken mutatják meg az újdonságokat.

2. Szia+

Budapest legolcsóbb dizájner boltja. Az iszonyat jópofa feliratos pólóktól, az egészen igényes tervezői darabokig, mindent lehet náluk találni. Vannak napszemcsik, órák, pénztárcák, képek és noteszek is. Ők találták fel a politkus matricákat, és lehet náluk Orbán maszkot is kapni. A barátnőmmel télen egyensapkát csináltattunk magunknak, ugyanis ott helyszínen rávasalták a kiválasztott mintát, de vettünk egymásnak kitűzőt meg vicces hajcsatokat is. Az üzlet nem túl nagy, azonban annál cukibb, az eladók, akik egyben a tulajdonosai is a helynek, pedig egyenesen imádnivalók.

3. Szputnyik Shop

A dob utcában található tágas üzletben találsz új és használt női és férfi, ruhákat, cipőket, táskákat, kiegészítőket minden méretben. Igazi prémiumkategóriás vintage kincsekre, régi, de átalakított darabokra, és egyedi új dizájner cuccokra is lelhetsz náluk. Ami pedig a legszuperebb, hogy webshopjuk is van, így akár otthonról is elintézheted a vásárlást. A szinte folyamatos akcióknak köszönhetően igazán jó áron szerezhetsz különleges darabokat.

4. LoveBug Vintage

A bolt alapítója és tulajdonosa, aki egyébként divat újságíró és stylist, egy igazi gyűjtögető, aki a saját maga által talált darabokat kezdte el árulni üzletében. Különleges kis lakás boltja a Margit körúton található, ahol barátságos környezetben válogathatsz. Nagyon egyedi darabok vannak, leginkább rockos-alter stílusban. Olyan az a hely, mint egy kincsesláda… Webshopjuk nekik is van, ahol néhány ezer forintért lehetsz régi és új darabokra egyaránt. Illetve a ruhák mellett vásárolhatsz csecsebecséket is, mint például retro goblein kép, vagy matyó hímzéses terítő.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here