Ha ráismersz valamelyik kolléganődre az nem a véletlen műve

Életed egyharmadát a munkahelyen töltöd – sajnos azt már nem te választod meg, hogy kikkel. Egy undok csapatban dolgozni lehetetlen, viszont olyan helyet sem fogsz találni, ahol mindenki szimpatikus. Egy azonban szinte biztos. Ebbe az öt kolléganőbe kivétel nélkül bárhol, bármikor belefuthatsz.

 
 

A mindig tip-top, kedves csajszi

Életrevaló, seperc alatt elintéz mindent, mindenki kedvence. Általában szép és fiatal, csakhogy még ramatyabbul érezd magad mellette. Ő az, akinek legfeljebb akkor van rosszkedve, ha a szülővárosát bombatámadás érte, és az egész családja meghalt – máskülönben bármikor számíthatsz rá. Fogalmad sincs, miképpen lehetséges ez – valószínűleg csak nem panaszkodik és agyal annyit, inkább cselekszik.

A puffogó – rinyáló sárkány

Ha nyer egy kéthetes utat Brazíliába, szünetlen panaszáradatban fejti ki neked, hogy Dél-Amerika mennyire veszélyes környék. Szabályos bűntudatod támad, ha véletlenül jól érzed magad mellette, nem mintha ez az állapot sokáig tartana. Semmilyen fejlesztésnek, újdonságnak nem örül, viszont ha nincs változás, akkor meg az a baj. Ő az, akit nem tudsz semmilyen módon jobb kedvre deríteni, felesleges is próbálkoznod vele. Szidja a főnökséget, a rendszert, az országot, a világegyetemet.

A szerencsétlen szürke kisegér

Bármennyi pluszmunkával megpakolhatod, el fogja végezni. Már ha vagy olyan szemét, hogy még te is belerúgj egyet. Ezeket a lányokat általában még akkor sem veszed észre, ha nap végén elköszönnek, mert helyette csak valami halk cincogást hallatnak. Általában pedig szuper társaság, ha egyszer veszed a fáradtságot megismerni – egyúttal rettenetes lehet folyton a háttérben maradni. Jellegzetes ismertetőjegyei: hosszú, alul lófarokba kötött haj, bézs színű ruhák, félénk mosoly, görnyedt hát.

A mindenhez jobban ért

Még a főnöknél is jobban tudja, mit hogy kéne – nem baj, hogy először hall a problémáról. A kisegérrel ellentétben ő feltűnő ruhákban, sokszor köldökig kivágott dekoltázzsal szántja végig az irodát. Ha véletlen előléptetik kisfőnökké, a kollégák halálra vannak ítélve, a kisebbségi komplexusát gyakorlatilag rajtuk vezeti le. A facebookon a legapróbb sikerét is kiposztolja – természetesen az elmaradhatatlan szelfi kíséretében.

A beszédkényszeres

A másik sorscsapás. Amit nyolctól négyig leművel, az lényegében egy rosszul megválasztott szupererő: 8 órán keresztül levegővétel nélkül beszél. Hogy miről? Senki sem tudja, mert fél óra után úgysem tudsz koncentrálni. Belevághatsz a szavába, de felesleges: nem érdekli, mit mondasz. Legyen az a mondandó bármilyen súlyos is. Közölheted vele, hogy múlt héten a férjed beadta a válókeresetet, ő továbbra is arról fog csacsogni, melyik olasz étteremben ünnepelték meg a párjával az évfordulót. Ideális ajándék lehet számára egy tükör vagy egy papagáj, ennél jobb társasága úgysem lesz.

Persze bizonyára te sem vagy minden szempontból tökéletes kolléga, de azért törekedni szabad. Ami biztos, hogy figyelni kell a másikra – nemcsak a munkahelyen, de magánéletben egyaránt.

 

 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here