Hahó, szerelmes lettem! 2. rész – Nina, a józan

"Anya, de komolyan! Tényleg azt hiszed, hogy neked ilyen érzelmekre van szükséged? Nem volt elég, amikor fiatal voltál? Apa se volt egyszerű eset, most képes vagy bevállalni valakit, aki hangosabban horkol nála, és úgy lóg a fenekén a nadrág, hogy látszódik a kőműves dekoltázsa? Talán csak arra vágyik, hogy moss és főzz rá, mert az előző háztartási alkalmazottat már kimerítette."

Anya! 

Szedsz valamit? Agyadra ment a klimax? Jó nem akarok ennyire durván fogalmazni, de nem érzed, hogy ez a szerelem-duma ciki? Bármilyen kellemetlen, figyelmeztetnem kell téged, hogy ötven múltál, és maholnap nagymama leszel. Ez a fura hozzáállás még tőled is szokatlan, pedig nem vagy egy mindennapi nő. Értem én, hogy megbolondultál azokban a körökben, ahol mozogsz, de nem is csoda, annyi nő között. Gondolom, arra járt egy pasas, és mind rávetettétek magatokat.  

Hahó, szerelmes lettem! 1. – Én, az ébredő nő

 
 

Nem irigylem tőled az érzést, de kérlek, legyél megfontoltabb és higgadtabb. Igaz, hogy most nem élünk a közeledben, de azért nem akarok rosszat hallani rólad. Esküszöm, már kellemetlen ilyesmiket írnom, de neked nem a nagymama szerepre kellene koncentrálnod? Ha azt mondanád, hogy megtanultál horgolni, nem lenne szokatlan, mert az most úgyis menő, de ez a szerelem-dolog nem az.  

Te is tudod, hogy szerelem csak a filmeken létezik, ne akarj már meggyőzni engem arról, hogy a te korodban szebb lesz tőle a napsütés. Egy frászt lesz szebb. A Nap eddig is ott volt az égen, és ezután se lesz másképpen. Attól, hogy te valami szerencsevadász fószerbe botlottál, még nem tér le a pályájáról. Még szerencse, hogy jövendőbeli vejed nem tud róla, mert nem állná meg, hogy ne nevessen hangosan. Akkor meg vele kellene veszekednem, mert nem tűrném, hogy kigúnyoljon.  

Anya, de komolyan! Tényleg azt hiszed, hogy neked ilyen érzelmekre van szükséged? Nem volt elég, amikor fiatal voltál? Apa se volt egyszerű eset, most képes vagy bevállalni valakit, aki hangosabban horkol nála, és úgy lóg a fenekén a nadrág, hogy látszódik a kőműves dekoltázsa? Talán csak arra vágyik, hogy moss és főzz rá, mert az előző háztartási alkalmazottat már kimerítette. Jól jön az ingyen munka minden pasinak. Szeretik, ha istenkirályok, és ezt pár bókkal és három szál hervadt tulipánnal el is érik. Pedig csak ott kornyadoztak az Aldiban egy szürke műanyagvödörben, te meg elájulsz. Kérlek, ne gondold, hogy irigy vagyok vagy hasonló. Tudnod kell, mi illik hozzád, ahogy már nem jársz rövidnadrágban se, mert karfiolos a combod, úgy ez az érzés is hasonlít a fonnyadt zöldséghez. Párolva még elmegy, de már sose lesz roppanós.  

Sajnálom, hogy kemény szavakkal illetlek, mert szeretlek téged. Épp ezért nem akarok neked rosszat. Elgondolkodtál már azon, hogy az ipse netán a házadra hajt? Vagy épp a pénzedre? Legyen eszed! Te is hasonlókat mondtál nekem régen, most fogadd meg a saját tanácsodat. Nem vagyok boldog, nem röpködök, ahogy te, és csak abban bízom, hogy észre térsz. Ne haragudj rám, mert nem hazudok neked. Te neveltél feltétlen őszinteségre, íme az eredmény. Jobb, ha kijózanodsz, nem törődsz holmi napsütéssel meg virágokkal és méhecskékkel. A világ ennél sokkal egyszerűbb és szürkébb.

Nem sokára jövünk haza, majd jelzem. Addig meg tényleg ideje lenne megtanulnod kötni vagy horgolni, ha már ennyire ráérsz. Vagy, ha ezt nem tartod hozzád valónak, kezdj el hobbi szinten fotózni, festegetni vagy tanulj meg végre angolul. Mind hasznosabb, mint a szerelem vagy annak illúziója.   

Ölellek. 

 Nina  

Folytatjuk…

Kép forrása: Pinterest

Oktatás és nevelés területén dolgozom, de minden szabadidőmben írok. Szeretek belesni a hétköznapok függönye mögé és közben keresem az embert, a nőt a jól legyártott álarcok mögött. Néha meséket is írok, de gyakrabban novellákat, cikkeket és apró vicces történeteket.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here