Házinyúlra nem lövünk! Vagy ha megtetted, számolj a következményekkel!

Hétköznapjaink egyharmadát a munkahelyünkön töltjük. Férfiak-nők vegyesen. Talán itt lehet a legkönnyebben ismerkedni – mégsem túl jó ötlet.

 
 

Könnyű egy olyan emberrel pillanatok alatt megismerkedni, akivel napi 8 órát töltesz a négy fal közé zárva. Ha egy hullámhosszon vagytok, még könnyebb szerelembe esni. A kérdés az: megéri-e belevágni így egy kapcsolatba? Mert bizony ha szétmentek, akkor is nézhetitek egymást egész álló nap. Túl azon, hogy ez roppant kellemetlen, a kezdeti friss sebeknek pláne nem tesz jót az állandó együttlét.

Az első munkahelyemen az összes felettesemmel baráti viszonyt ápoltam. Nekem már néha ez is összeegyeztethetetlen volt – egyik pillanatban még leszidnak és számon kérnek, a másikban már együtt fröccsözünk. El sem tudom képzelni, hogy működhet ez egy párkapcsolat esetében – inkább munkahelyet váltanék, de nekem a párom ne dirigáljon!

Pedig a főnök-beosztott viszonyra is van példa szép számmal, és nem igazán lehet haragudni egyik félre sem. Valószínűleg nem kell két percet várni, és már tálalva lesznek a friss pletykák:

  • Biztos széttette neki a lábát.
  • Biztos kivételezni fog vele.
  • A Gizike elmesélte, hogy milyen pózban csinálják…

…és így tovább. Ha ezek egy idő után el is ülnek, mérlegelni kell, mennyire mérgezi meg a kapcsolatot a főnök-beosztott viszony.

Sokszor elég baj az is, ha csak a kollégádon akad meg a szemed. Kis túlzással élve 0-24-ben együtt vagytok, ha ez nem szül egy idő után feszültséget, az felér egy kisebb csodával. Biztos veled is megesett már, hogy a pároddal rengeteg időt töltöttél együtt, és – bár magadnak sem vallottad be – vágytál a csendes magányra. Ha éjjel nappal együtt vagytok, egy idő után az is idegesíteni fog benne, hogy levegőt vesz.

Arra is láttam példát, hogy a pár két év után szakított – mégis egy munkahelyen voltak kénytelenek dolgozni még hosszú hónapokig. Ráadásul a srác nagyon ízlésesen az újdonsült barátnőjét is bevitte párszor a munkahelyére. A lány helyében eret vágtam volna, fogalmam sincs, hogy bírta ezt ki.

Sok vaskalapos munkahelyen épp ezért nem megengedett a kollégák közti szerelmi viszony. Ez valahol érthető, ám a szívnek nem lehet parancsolni. Ha már végképp úgy érzitek, titeket egymásnak teremtett az ég, akkor nincs mese, úgyis a szerelmet választjátok. Az, hogy érdemes-e egy ideig titokban tartani a románcot, vagy rögtön nyílt lapokkal játszani, nagyban függ a légkörtől is. Áskálódó munkatársak mindenhol vannak, ők később is fantasyírókat megszégyenítő áltörténetekkel fognak belerondítani a mindennapjaitokba.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here