Hogyan fogyjunk le gyorsan és egyszerűen?

Ha valóban gyorsan és egyszerűen akarsz lefogyni akkor már lépj is ki!
Ez a cikk nem neked fog szólni.

 
 

Manapság, ebben a rohanó világban annyira nincs időnk semmire. Ugye? Nincs időnk normálisan étkezni és mozogni sem. Viszont van időnk csilliárdokért megvenni mindenféle bogyót és tespedni a kanapén chips vagy csoki evés közben. Van időnk órákat rollolni a facebookon és bambulni a tv előtt is, mindeközben pedig várjuk a csodát.

Hát a fenéket! Emeld fel a hátsód kisanyám, mert a sült galamb nem fog a szádba repülni! A szép idomokért igenis meg kell dolgozni és tudatosan kell táplálkozni. Amíg megrendelsz a netről mindenféle csodabogyót igenis, hogy meg tudnál otthon csinálni 10-20 guggolást. 10-20 guggolásról van csak szó naponta, könyörgöm. Mennyi időt vehet igénybe? Maximum 1-3 perc? Valóban sok.

Akadnak azért olyanok akik hatalmas elszántsággal vágnak bele a centik leadásába. A gond csak az, hogy tájékozódás nélkül.

Sokan belekezdenek ilyen-olyan fogyókúrákba, amit aztán csak nagyon kevesen képesek végigcsinálni. Hogy miért? Azért mert baromság. Semmi értelme annak, hogy napokig esetleg hetekig éheztetjük magunkat úgy, hogy mindent megvonunk a szervezetünktől. Egyértelmű, hogy elmegy az ember kedve ettől a drasztikus váltástól, hiszen tegnap még kétpofára ettük a szemét kaját, ma pedig egy falat sem mehet le a torkunkon.

Megvonok a szervezetemtől minden tápanyagot + mozgáshiány = plöttyedt testrészek.

Mi hát akkor a megoldás?

A diéta + mozgás. A ditéa és fogyókúra között hatalmas a különbség.

Amíg egy fogyókúra alatt éhezteted magad, addig egy jól összeállított diétával igenis, hogy táplálni fogod a szervezeted. Bár a szemét kaját ugyanúgy el kell, hogy felejtsd, viszont a jó hír, hogy ezáltal a zsírpárnák sem fognak tovább növekedni. Én arra biztatlak téged, hogy kérd ki egy étkezési tanácsadó vagy egy személyi edző tanácsát, hiszen ők tudni fogják, hogy mi lesz számodra teljes mértékben a megfelelő.

Drágább vagy olcsóbb egészségesen étkezni?

Sokan a mögé bújnak, hogy milyen drága egészségesen étkezni. Vannak ugyan olyan dolgok mint pl: a stevia ( édesítő) amik drágábbak, mint az egészséget előszeretettel romboló társai, viszont fel kellene tenni egy mérlegre, hogy melyik a fontosabb. Az, hogy hosszú és egészséges életet élhessünk vagy egy pár finom falat?

Azt viszont jó ha tudod, hogy amikor úgy döntesz, hogy eszel egy-két hamburgert, pizzát vagy mekis kaját egyszeri étkezésre, igazából 1-2 napi tiszta étkezésedet tudnád fedezni. Csak , hogy alátámasszam számokkal is: Egy 500g basmati rizs a Tescoban 399Ft, 1kg csirkemell filé pedig 1459 Ft. Amíg 1 db sajtburger amit 2 perc alatt benyomsz közelíti az 1000Ft-ot, addig 1-2 napi kajádtól mondtál búcsút.

A gond csak annyi, hogy ilyenkor mindig elkezdünk kifogásokat gyártani. Miden értelemben. “Jajjj, de hát az nekem nem is elég egy napra. Jajjj de hát én a rizst nem is szeretem. Jajjjj de hát nekem nincs is időm elkészíteni.” stbstbstbstb.

Kifogásokkal nem lehet szép testet formálni.

Most, hogy ezt picit rendbe tettük, jöhet a mozgás része.

Amikor sportról van szó, miért van az, hogy az emberek többsége kézzel lábbal kapálózik, hogy neki nincs ideje vagy pénze lemenni a terembe vagy elmenni futni?

Koncentráljunk a megoldásra és ne a kifogásra! Az otthonunk teljesen megfelelő környezet a számunkra, hogy egy picit átmozgassuk magunkat. Arról nem beszélve, hogy idő és pénztakarékos.

Ma már millió+1 kisvideót találhatunk a neten, hogy mit és hogyan kell csinálnunk. A kérdés megint csak az, hogy valóban akarjuk-e.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here