Hova utazol? Néhány tipp – Hírességek múzeuma világszerte

A világ egyik leghíresebb kínaija kétségtelenül Jackie Chan. Nem csoda, hogy egy egész múzeumot szenteltek neki. A shanghai Jackie Chan múzeumot egy feltuningolt egykori gyárépületben nyitották meg. A négy teremből álló hely részletesen és kreatívan mutatja be a sok ember életét megjobbító kung fu mester és színész munkásságát. Nem csak a filmkarrierjét követi végig, de felvillantja a jószívű adományozó karitatív tevékenységét is, hasonló nagyvonalúságra bátorítva a rajongókat.

 
 

Egy kis városkában, Kentwoodban, Louisianaba található a Kentwood Múzeum. Ebben azért még semmi meglepő nincs…, viszont itt látható a Britney Spears kiállítás, amely a fanatikusok számára szintén nem sokkoló – Kentwood ugyanis az énekesnő szülőhelye. A múzeum vezetése azért döntött a kiállítás 2001-es megnyitása mellett, mert addigra rajongók ezrei zarándokoltak el a városba és kíváncsiskodtak Britney gyermekkora, lakhelye, iskolája iránt. A kiállítás részletesen bemutatja Britney karrierjét, az előtérben pedig egy nagy üzlet várja mindazokat, akik valamiféle Britney relikviával vagy szuvenírrel szeretnének hazatérni.

Az osztrák Thal városkája minden bizonnyal teljesen ismeretlen maradt volna, ha egy szép napon meg nem születik ott a későbbi Terminátor, a testépítő-színész-politikus, azaz Arnold Schwarzenegger. A kisváros – annak ellenére, hogy csupán egy pici múzeumot szentelt ennek a hatalmas embernek – valódi ritkaságokat, máshol nem látható tárgyakat, fotókat és filmeket mutat be szülöttjéről az odalátogató rajongóknak.


Fotó: Internet

Szerző: Kalla Tímea

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here