Kinek van kedve kincsvadászatra? Több milliárdot érő arany bújik meg most is a tavak mélyén

Ki ne szeretne elrejtett kincsre lelni? Ugye, hogy mindenki? Nos, lehetetlennek tűnik… pedig nem az. Igen, napjainkban is rengeteg olyan, jól dokumentált kincs van, melyet azonban valamilyen okból nem sikerült még megtalálnia senkinek.

 
 

Szóval, kincsvadászatra fel, hátha szerencsénk lesz!

Nem is kell messzire mennünk: a pletyka szerint az osztrák Alpokban, egy eldugott hegyi kis tóban, egészen pontosan a Toplitz-tó mélyén van elrejtve 5,6 milliárd dollárnyi lopott arany. Egy közelben lakó nő, Michl Kaltenbrunner, aki a II. világháború befejezésekor mindössze 10 éves lehetett, váltig állította, hogy a nácik ide rejtették a kincseket. Egy kis hitelességet ad a dolognak az, hogy 1959-ben ebben a tóban találták meg azt a 700 millió dollárnyi hamis bankót, mellyel Hitler meg akarta ingatni a brit gazdaságot. A kérdés már csak az, hogy ezt látták a helyiek, vagy a kincs másik fele valóban a víz alján maradt? A 100 méter mély tavat felkutatni nem kis kockázat, idő és pénz, ezért nem is nagyon vállalkozik rá senki.

Pali bácsi, azaz Stephanus Johannes Paulus Kruger a Dél-Afrikai Köztársaság harmadik elnöke volt. Tizenhét évig kormányozta az országot, aztán a II. búr háború közeledtével, 1900-ban jobbnak látta lelépni Európába. Persze, egyesek szerint nem menekült üres kézzel: a vonat, melyen utazott, tele volt arannyal. A későbbi nyomozások kiderítették, hogy valóban egy tetemes mennyiségű aranyat tulajdonítottak el, melyet évek alatt szippantottak ki a “rendszerből”, és ástak el egy bizonyos helyen Leydsdorp északi részén. 2001-ben egy zulu család, majd később még valaki jelentkezett azzal, hogy talált pár érmét ebből az elrejtett kincsből. Még akkor is, ha ezek a bejelentések igazak voltak (bár egyik sem nyert bizonyítást), akkor is még rengeteg arany lehet elrejtve valahol a környéken.

Ha az orosz uralkodókra gondolunk, egy biztos eszünkbe jut: a csillogás, a mérhetetlen gazdagság. Szóval, azon már nem is csodálkozunk, hogy a pletyka szerint II. Miklós cár 1917-ben a bolsevikok elől több milliárd dollárnyi aranyat akart kimenekíteni. A kérdés csak az, hogy hol rejtette el. Több teória is létezik. Az egyik szerint a fővárosnak számító szibériai város, Omszk föld alatti csatornáiban tűnt el a jórészt aranyat tartalmazó kincs. Ez azért valószínű, mert a forradalom alatt valóban ezekben a járatokban szállították az aranyat. Egy másik elképzelés szerint a Bajkál-tó – mely a világ legmélyebb tava – rejti az aranyat, itt közlekedett ugyanis a kincsekkel teli vonat. Az igazságot azonban senki sem tudja…

 

 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here