”Kisasszony! Ne kapja be!”

Most kezdhetném azzal, hogy meglepődtem, de igazából nem.

A Nagykőrösi úton tolom a majd 2 tonnás autómat a barátnőmmel magassarkúban, a szombat esti éjszakához öltözve. Nem voltunk egyszál semmiben vagy közönségesek, de azért próbáltuk kihozni a maximumot, ha már végre rávettünk magunkat, hogy kicsit kikapcsolódjunk. Szóval most nem a saru+sort+póló kombinációban virítottunk, kicsivel többet gondoltunk magunkról az este alkalmából.

Hát így toltuk. Az autómat, picivel éjfél után, a Nagykőrösi úton. És azon kívül, hogy kaptunk pár dudaszót, egy hangos kurjantást (lehet, hogy tetszett a magassarkúm valakinek) egyetlen férfi/srác/hímnemű/másnemű nem gondolta úgy, hogy félrehúzódva esetleg kivont karddal a megmentésünkre siet.

One. Zéró. Senki. Szóval miután a kuplungom úgy gondolta, hogy vigyáz az erkölcseimre, és biztonságosabb nekem otthon a négy fal között, galádul megmakacsolta magát, és passzív utálatba kezdett. Egyszóval szívatott. Láttam, hogy esélyem sincs a kompromisszumra, így nem volt mint tenni, kiszálltunk és a sarkon elterülő betonplaccra kormányozva feltoltuk a kb 1,5 %-os emelkedőn. Hát, nem volt egyszerű. Mákomra a barátnőm humorérzéke sem piskóta, szóval amúgy az első kétségbeesési hullám után már tudtunk vigyorogni, és viccelődni a nem mindennapi éjszakai mulatságon.

Ezt egyébként már elkezdtük kb. másfél órával azelőtt, amikoris belefutottunk egy teljes rendőri kontrollba a Nagyvárad tér után az Orczy úton. Kivonult vagy 6 rendőrautó, számos egyenruhással, és minden autóst megállítottak közúti ellenőrzés okán, amit marha komolyra vettek. Első pillanatban meg is lepődtem, hogy most nem a szokásos egyet ellenőrzünk, egy mehet rotáció van, most bizony itt mindenki zaklatva lesz okmányilag és alkoholos befolyásoltságilag.

 
 

Mellém is lépett nagy hirtelen egy egyenruhás, látva tanácstalanságomat, hogy most kerüljek, vagy álljak és várjam a soromat a zéró tolerancia sötét fellege alatt. Beköszönt a lehúzott ablakon keresztül és közölte, hogy meg kellene fújnom a szondát, és ha minden rendben akkor mehetek is tovább, nem ellenőrzik a papírjaimat. Ezt kicsit furcsállottam, és hangot is adtam ennek, miszerint akkor ugye, ha józanul most elloptam valaki kocsiját, és még jogsim sincs akkor igazából ez nem fog annyira zavarni senkit.

Mire a rendőr összeszűkült szemekkel röviden rákérdezett: Lopta?
Jajj nem, dehogyis! Láttam, hogy jobb nem poénkodni…,
itt egy szigorú ellenőrzés folyik, szóval nem kötekedtem tovább, inkább bizalmatlanul néztem a képembe nyomott szondát. Esküszöm nagyon régen volt már, hogy ilyet kellett fújnom, szóval szinte szűz szondafújóként a felém tartott eszköz tetejére rácsücsörítve bekaptam és fújtam. Hát, hogy máshogy lehet azt jól fújni, nem?! Erre a rendőr hangosan felkiáltott, hogy – Kisasszony! Ne kapja be!

Ez a mondat a többi rendőr kíváncsiságát is felkeltette, lányos zavaromba csak annyit tudtam mondani, hogy ilyet se kért még tőlem senki. A mellettünk ácsorgó rendőrök közül az egyik komoran kissé lesújtva kérdezte: Bekapta?

Remek, lassan egy egész rendőrőrs fog ezen röhögni.  A hivatalos szerv, aki a szondát markolászta rendelkezett némi humorérzékkel, és egy fél mosoly alatt elmagyarázta, hogy elég, ha kb 4-5 centiről megfújom a ketyerét, mert hiszem vagy sem, vannak dolgok, amik anélkül is működnek, hogy bekapnám. Hát jó, felvettem a kesztyűt és közöltem, hogy akkor ezek szerint vannak még csodák, hogy egy kis fújással is el lehet érni a kívánt célt. Csak mosolyt kaptam válaszul, így döntetlenre saccoltam a szócsatát.

Mivel azonban abszolút törvénytisztelő polgár vagyok és alkohol közelébe se megyek, ha tudom, hogy vezetek, a zéró tolerancia fellege tovább libbent a fejem fölül, Lili barátnőm sírós röhögése közepette. A rendőr további jó utat és kellemes estét kívánt, és már várta a következő klienst a hátunk mögött, akinek elmesélheti a bénázásomat. Ha szerencséje van, ő már perfekt szondáztatásból.

A következő lámpánál persze még ezen vihorásztunk, így a mellénk érő suzukis srác végighallgatta a lehúzott ablakon keresztül eszmecserénket a fújni vagy bekapni témakörről és roppant jól szórakozott.

Hazaérve én gyorsan pucba vágtam magam, megbeszéltük a helyet, ahova szeretnénk lelátogatni, hogy végre emberek közé keveredjünk. És akkor mondta azt a kuplung, hogy Te azt csak hiszed, hogy mész szórakozni…

Szóval félretoltuk az autót, hívtunk két taxit és mindenki szépen hazament a pizsijéhez meg az alvómacijához. Én amúgy meg megnyugodtam, mert nem fogok lekésni semmiről, az udvarias férfiak kihaltak. Vagy csak nem koszolják össze magukat egy kocsitologatással, hiszen a két csaj megoldja. Mint lassan nagyjából már mindent, akár bekapjuk akár fújjuk.

fotó: Pinterest

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here