Kutya, mint terhességi teszt?

A kutyák és a macskák csodás, már már természetfeletti dolgokra képesek. A Te kedvenceddel is történtek hasonlók?

A kutyák és a macskák (és persze a szamarak, szárnyasok, meg még jó néhány vadon élő állat) képesek megérezni a földrengést. Ilyenkor a háziállatok agresszívek lesznek, nem esznek, a falat bámulják és morognak. (A vadállatok ugyanakkor feltűnően szelídek lesznek, keresik az emberek közelségét).

 
 

A kutyák nem csak a saját, de a gazdájuk halálát is megérzik. Ha ők maguk haldokolnak, eltávolodnak az embertől, és egy nyugalmas helyet választanak a halálra. A gazdi halálát pedig a “betegség szag” alapján azonosítják és jelzik.

Az egy dolog, hogy iránytű nélkül is képesek tájékozódni, de, hogy a kutyák több száz kilométerre lévő gazdijukat is képesek megtalálni, az valóban maga a megmagyarázhatatlan csoda.

Egy kutatás szerint a kutyák megérzik, ha valaki rosszindulatú, azaz, meg tudják állapítani, hogy az adott ember hogy bánik a többiekkel.

Stresszes gazdi? Stresszes kutya! A leghűségesebb társ nemcsak, hogy megérzi, hanem át is veszi a gazdája lelkiállapotát, az ő stressz-szintje is növekszik.

Úton a gólya? Nos, lehet, hogy a kis kedvencünk hamarabb jelzi az utód érkezését, mint a terhességi teszt! Nem csak azt érzi meg, hogy megváltozott a gazdi napi rutinja (azaz, hogy a WC-n kezdi a napjait), és hangulata (elsírja magát, hisztizik), de a hormonváltozások miatt megváltozott testszagot is észleli, vagyis sok-sok jelből “összerakja magának”, hogy kisbaba érkezik a családba!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here