Légy jelen!

Unod már, hogy minden túl gyors, túl hangos, te pedig csak sodródsz? Lassíts le tudatosan! Íme öt tipp, hogy hogy legyél jelen a pillanatban idén télen!

Etess madarakat! Az ablakból jól látható helyen kihelyezett etető (vigyázz, hogy ne legyen túl közel az ablakhoz, mert a madarak könnyen nekirepülhetnek a tükröződő felületnek) mindig ad valami néznivalót. Az emberi jóságra szoruló szárnyasok hálásan, aprólékosan eszegetik meg a finom, zsíros magvakat! Napi néhány perc madár-les hálára hangol a szürke téli napokon!

 
 

Nézz hóban hancúrozó gyerekeket! Sétálj el egy parkba vagy egy óvoda udvara előtt! A gyerekek még önfeledten, vidáman tudnak örülni az olyan természet-adta dolgoknak, mint a hó. Seprű, latyak, jégkaparó? Nekik ilyen még nem fordul meg a fejükben. Engedd, hogy elvarázsoljon a romlatlan boldogság!

Segíts másoknak! Közhely, de igaz: a karácsony a szeretet ünnepe, amikor mások felé kellene fordulnunk… hát, töltsd meg tartalommal a közhelyet! Minden napra legyen egy jócselekedeted: cipekedj, hasogass fát más helyett, vagy hívd fel azt, akinek szerinted erre nagy szüksége van!

Régen minden jobb volt? Gondolod? Hát, nem tudjuk, de érdemes kipróbálni azokat a dolgokat, amelyek szerinted jók voltak… házi kenyér? Gyertyafényes, csendes este? Miért is ne? Merj lelassulni, elcsendesedni. Csak elsőre tűnik ijesztőnek, amúgy pedig nagyon feltölt!

Szelektálj, engedd el, vagy ne költs! A jelen mélyebb megélésében lehet részed, ha áttekinted az év közben felhalmozott tárgyaidat – vagy sérelmeidet – és megszabadulsz tőlük. Hívd fel, akit kell, és kérj bocsánatot, vagy csak mondd el neki, hogy szereted. A cuccokat meg adományozd el, vagy dobd ki a szelektívbe, és ne vegyél helyettük új kacatokat… A kevesebb több – itt is igaz az alapelv!

 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here