Majd én randizom helyetted 6. rész

" - Ha jól emlékszem, kedvenc barátnőd csalta meg őt először. - Jól emlékszel, de nem egy húsz évvel fiatalabbal, hanem egy olyannal, aki a tenyerén hordozza most is. - Ejnye asszony, romlik a memóriád…"

Katus halálosan ideges volt. Ismerte Gergelyt, nem tudott olyasmit tenni, aminek az előzményeit, vagy következményeit ne sejtette volna. Minden fintorával, vállrándításával tisztában volt, és emiatt a kiismerhetősége miatt is szerette. Mondjon bárki bármit, nem kell mindig az a fene nagy izgalom a házasságban, szögezte le magában este, amikor a férfi nem a tévét bámulta szokásához híven, hanem a telefonját babrálta. Amikor meg letette, a képernyőjével lefelé fordította. Mi a fene történik itt, háborodott fel? Szórakozik vele a férje, vagy valóban titkol valamit? Miközben mosogatott, néha rajta felejtette a szemét, de Gergely nem vette észre, el volt merülve az olvasásban.

–  Mit csinálsz? – kérdezte tőle, pedig a vak is láthatta, hogy nagyjából semmit.

 
 

 – Á, csak alkatrészt keresek a kocsihoz! – hangzott a válasz.

 – Nem azt mondtad, hogy Jóska talált már? – emelte meg a hangját az asszony.

 – Az nem lett jó. Ismered, mindig kapkod, és nem jót vett. Inkább használtan akarok venni, mert olcsóbban megússzuk.

 – Ezért bújod egész este azt a vackot?

 – Ezért. Te mondtad, hogy haladni kell a korral. Egyszer öreg vagyok neked, máskor meg nem tetszik, hogy használom a mai kor technika adta lehetőségeit?

 – Gergely, ne ragozd túl! Csak nem értettem, miért mászol bele abba a kütyübe…

 – Hát ezért! – felelte a férfi, és mivel háttal ült, és nem láthatta senki, szélesen elmosolyodott.

Működik a dolog, a felesége gyanút fogott. Nem bánta. Meg kell leckéztetnie, ugyanis elszaladt vele a ló. Enyhe lelkifurdalást érzett, de nem vitte túlzásba. Mi lesz így másnap délután, amikor majd találkozni fog azzal a fiatal lánnyal? Ismerve vehemens nejét, lehet  emberhalál is. Úgy gondolta, ír Beának egy rövid üzenetet, amelyben figyelmezteti. Ezt a pillanatot látta meg Katus, mert épp abbahagyta a mosogatást, és le akart ülni, hogy kifigyelje. Pontosan érezte, hogy szó sincs semmiféle alkatrészről, a férje hazudik neki. Ez a hazugság azonban cseppet se volt jellemző rá. Piszkálta a csőrét, de nem akart jobban belemenni.

Mégse tottyant le mellé, hanem kikereste Eriket a társkeresőn, és kerek-perec megkérdezte tőle, jutott-e valamire Orsival. Nem érkezett válasz, sőt meg se nézte, és ezt ő jó jelnek vette. Biztosan nem ér rá, talán már együtt vacsoráznak. Jól van, mondta magának, és ha nem nyugtalanította volna Gergely viselkedése, még aludni is elment volna.

Végül másnap a kanapén ébredt. Hogy hogyan és mikor aludt el, nem emlékezett rá. Orsi apja nem volt otthon, sőt csak két órával később esett haza, és mérgelődött amiatt, hogy a szimpla közértben milyen sokan vannak manapság. Ilyesmit azelőtt sose mondott, pláne, hogy nem is szeretett vásárolni. Katus nem tudta mire vélni a viselkedését.

– Mit főzzek ma? – kérdezte, miközben percekkel később már a krumplit pucolta. – Ne mondd, hogy mindegy, mert attól a falra mászom, tudod!

 – Gondolom, valami krumplis dolgot! – bökött a férfi a mosogató felé. – Vagy mondhatok mást?

 – Amit csak akarsz!

 – Ami eláll, nem fontos, találkozom Misivel, megiszunk valamit és kipanaszkodja magát megint. Nem leszek éhes egy rakás sör után, ebben biztos lehetsz.

 – Mondtam már neked, hogy nem igazán kedvelem ezt a Misit? Olyan tesze-tosza, de arra van esze, hogy fiatalabb nők után futkosson! – Katus hangja élesen csengett, ami nem kerülte el Gergely figyelmét

Máskor ritkán tett megjegyzést a barátaira, sőt küldte is, hogy menjen velük, ne üljön mindig otthon, most azonban furán nyilatkozott. Aha, ilyen az, amikor valaki féltékeny, somolygott a bajusza alatt.

 – Ha jól emlékszem, kedvenc barátnőd csalta meg őt először.

 – Jól emlékszel, de nem egy húsz évvel fiatalabbal, hanem egy olyannal, aki a tenyerén hordozza most is.

 – Ejnye asszony, romlik a memóriád…

Valóban így volt. Az említett barátnő nem a mostani párjával lépett félre, hanem egy munkatársával, akiről állította, hogy az igazi, mégse lett az. Igaza volt Gergelynek, Nóri nem volt a hűség mintaképe, de aztán a férje is visszavágott, így nem sokkal később csúnya válás lett a vége. Ők, mint barátok, végig asszisztálták az egész folyamatot. Misi azóta se talált magára. Jóképű volt, de gyámoltalan. A nők becsapták és kihasználták. Fogadkozott, hogy nem fogja hagyni magát, de félévente halálos szerelembe esett, majd elhagyták, és a panasz maradt a haveroknak. Már jó ideje nem jelentkezett, ezért meg voltak győződve arról, hogy sikerült végre megállapodnia.

Négy óra előtt valamivel Gergely megborotválkozott, lenvászon inget vett, farmert húzott. Minimum tíz évvel fiatalabbnak látszott, mint máskor. Főleg, hogy őszes haja kissé megnőtt, ami még sármosabbá tette. Amikor kilépett a fürdőből, az asszony megcsóválta a fejét. Nem, ezt az embert ő ismeri, mérget venne rá, hogy nem Misivel találkozik.

 – Hová mentek? – kérdezte a lehető leglazább hangon.

 – Talán a Kék Hajóba, de nem tudom! – hazudta a férfi. – Pontosan tudta, hogy oda, de megpróbált nem átlátszóan viselkedni. – Vagy bowlingozunk egyet. Majd kiderül. Megleszel nélkülem, nem?

 – Persze, van mit csinálnom!

 – Ebben biztos voltam. Ne várj meg a vacsorával! – azzal felkapta a Seat slusszkulcsát és a szemüvegtokját.

Biztos nem látja a golyót, gondolta mérgesen az asszony, de ahogy kilépett az ajtón, ő is a telefonja után nyúlt. Zsebébe süllyesztette és kiosont férje után. Tudta, hogy le kell maradnia, különben észre fogja venni, pláne azért, mert az a nyomorult Smart, amit tavaly vettek és folyton baj volt vele, feltűnő pirosra volt festve.

Hogy mit fog csinálni, ha meglátja valakivel, még nem döntötte el, de szíve a torkában dobogott, amikor jóvágású férje bepattant kocsijába és lendületesen elhúzott az ellenkező irányba, mint a bowlingozó.

Folytatjuk…

Kép forrása: Pinterest

Oktatás és nevelés területén dolgozom, de minden szabadidőmben írok. Szeretek belesni a hétköznapok függönye mögé és közben keresem az embert, a nőt a jól legyártott álarcok mögött. Néha meséket is írok, de gyakrabban novellákat, cikkeket és apró vicces történeteket.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here