Meddig érdemes kitartani, és honnan tudod, hogy megéri-e várni?

Biztosan előfordult már veled is, hogy amikor valamit nagyon el szeretnél érni az életben, legyen szó akár párkapcsolatról vagy munkahelyről, akkor legtöbbször az élet hoz egy váratlan csavart, vagy olyan akadályokat gördít eléd, melyek megkérdőjelezik benned, hogy érdemes-e tovább hajtani a célod elérése érdekében.

Esetleg már régóta próbálkozol és vársz a megfelelő pillanatra, de az csak nem akar elérkezni. Úgy érzed már nem bírod tovább, fel akarod adni, mert félsz attól, hogy sosem fog beteljesülni, és nem akarsz újabb csalódást átélni. Lemondasz róla, mert úgy gondolod hiába vársz, talán el sem fog jönni.
Olykor megsemmisültnek érezheted magad, azt, hogy kudarcot vallottál.

 
 

Természetesen szükség van arra, hogy kiadd magadból a dühöt, csalódottságot, azt azonban nem szabad hagyni, hogy ez az érzés hosszútávon fogságban tartson.

Ne egy bukásnak fogd fel ezt, hanem egy esélynek. Egy esély arra, hogy eldöntsd valóban szükségét érzed, illetve megéri-e, amiért küzdesz.

A kudarc sosem egy veszteség, hanem egy lecke és a további lehetőségek feltérképezése. Abban az adott pillanatban biztosan nem ezt fogod gondolni, de később hidd el meg fogod érteni. Ne keseregj, ne ostromold magad, ne görcsölj rá, helyette kérdezd meg magadtól miért történhetett így. Nem tettél meg eleget érte, vagy talán nem is magad miatt tetted? Esetleg nem is akarod igazán, azért nem alakultak úgy az események, hogy azok neked kedvezzenek? Netán egyszerűen nem a te utadat járod, vagy még nincs itt az ideje annak, hogy bekövetkezzen az, amit elérni kívánsz.

Nyugodtan engedd ki a gőzt, sírd ki magad, majd engedd el a kételyeidet és a múltbéli
sikertelenség emlékét, és vágj bele újult energiával. Lehetséges az is, hogy pont azért
alakultak eddig olyan szerencsétlenül a dolgok, mert az élet megtanít arra, hogy ha nagyon
akarsz valamit, azért többet kell küzdened, vagy valami sokkal jobb vár rád, talán olyasmi,
amire nem számítottál.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here