Menjek hozzá egy kaktuszhoz?

Szerette a titokzatos, céltudatos pasikat. Ejtőernyőzik vagy verseket ír? Keveset beszél és bérlete van a művész moziba? Az fix, hogy úgy alakította a dolgokat, hogy jobban megismerkedhessen az illetővel. Aztán persze vagy lett belőle valami, vagy nem. De legalább tett egy próbát. 

Roli sem kerülte el a figyelmét. Amikor a tengerkék szemű srác bemutatkozott a részlegen, többen cinkosan összenéztek mögötte… “Na, kié lesz, csajok?” Roli azonban már az első ostromot – a pénzügyes csaj esetlen, de egyértelmű közeledését – is ridegen hárította. Hamar lemondott hát róla mindenki… ő azonban rajta tartotta a fél szemét.

 
 

Úgy tűnt, a sors is annak kedvezett, hogy ők ketten közeledjenek egymáshoz: a karácsonyi buli előtt Rolit húzta ki a zsákból, neki kellett ajándékot vennie. Valami frappánsat akart, de nem jutott eszébe semmi, így sütött egy adag mézeskalácsot. A srácnak láthatóan tetszett ez az kedves, de infantilis ajándék. Beszélgetni kezdtek. Először csak a bor folyt, aztán a szavaik is.

Roli lakásán már egyértelmű volt, hogy nem a cég jövőjét fogják kitárgyalni. A lakás olyan volt, mint egy rég elhagyott gyárépület. Sima falak, néhol egy-egy egyszerű, funkcionális tárggyal. Az ablakba helyezett néhány bizarr alakú, hatalmas kaktusz mutatta csak, hogy ezt a helyet lakja valaki. 

A feledhető este végén – de miért is várt többet egy egyestés kalandtól, mint felületességet? – beszélgetni kezdtek. Hamar kiderült, hogy Roli romantikusnak vélt titokzatossága mögött nincs más, mint óvatos hűvösség, bunkó távolságtartás. A magányos farkas nem is titkolta, hogy sem házasságra nem készül, sem nem akar “eltartani egy nőt” – atyavilág, hát hogy lehet ilyet mondani? – és nem véletlenül rajong a kaktuszokért sem. “Hónapokig nem adok nekik vizet, és még így is megmaradnak. Szúrósak, nincs is miért megközelíteni őket. Ott vannak és kész, ha akarok, foglalkozom velük. De amúgy sokszor nem akarok. Ideális nő lenne belőlük, muhaha.”

Hajnalban összeszedte magát és hívott egy taxit. Magával vitte egy csalódás terhét, de a hitét is, hogy talál majd egy fura, de édes fickót, aki szeretni akarja őt, és nem fél megmutatni neki sebezhető oldalát.

Szerette a fricskákat, így hétfő reggel egy kis kaktuszt tett Roli asztalára. Cinkosan rámosolygott, és attól a naptól kezdve kerülte őt, ahogy csak lehetett. 

Kép forrás: internet

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here