Mérgező főnökök – húzd meg a határokat

Volt abban valami feszült, mégis megkönnyebbült ünnepélyesség, amikor az értekezlet végén mindenki visszamasírozott a kis kuckójába. Akik azon a délelőttön megúszták, hamarabb visszarázódtak a munkába.  Akik viszont sorra kerültek, és tételesen, gúnyosan és megszégyenítő módon szétszedte őket a főnökasszony, aznap már nem tűntek fel sem az étkezőben, sem a folyosón.

Úgy esett, hogy ma mindenki megúszta – az új gyakornoklányon kívül. Erikának kifejezetten szúrta a szemét a fiatal, négy nyelven beszélő, egyébként teljesen alázatos és szorgalmas fiatal lány jelenléte. Pikírt megjegyzést tett a ruhájára, a járására – már az első napon lehetett tudni, hogy ez a lány magatehetetlen prédaként fog „elpusztulni” Erika csapdájában.

 
 

A hosszú barna haj volt a „belépő”, amely a gyakornok lánynak genetikailag adatott meg, Erikának viszont tízezreket kellett fizetnie érte. A főnökasszonynak mániája volt a hajkoronája – diéta, vitamin, hajbeültetések, fodrászok vittek el egy kisebb vagyon havonta, az eredmény viszont sosem volt neki tetsző. A „bad hair day” mindannyiuknak „rossz haj nap” lett: ha reggel nem volt elégedett azzal, amit a tükörben látott, aznap mindenen kiakadt.

Szánalmasnak és hihetetlennek tűnt, de lassan mindenki tisztában volt azzal, hogy a gyakornok lánynak vesznie kell – legfőképp a haja miatt.

A megbeszélés után Erika behívatta a lányt. Egy-két összepillantás után mindenki inkább a papírjaiba mélyedt. Sejtették, hogy nem lesz könnyű délutánjuk. És a lánynak sem. Csak azt nem tudták, hogy ordítozás, vagy elfojtott gúny jön ki a nő vörösre rúzsozott száján és aberrált szívén át…

A gyakornok lány tíz perc múlva, könnyes szemmel távozott az ajtón. “Hát, ennyi volt. Sosem tudjuk meg, mi zajlott Erika és a lány között…” – gondolták magukban, de tévedtek.

A lány hamarosan visszatért. Filigrán termetén fura könnyedséggel ült a nyolckilós kutyatáp. Letette a sarokba a zsákot, kabátostól odalépett a kis iroda naponta megszégyenített dolgozóihoz, némán kezet rázott velük, majd kisétált…

fotó: Pinterest

#nemkoronavírus
A MyMirrornál az induláskor úgy döntöttünk, hogy szórakoztatni fogunk. Azóta a világunk kifordult sarkaiból és tudjuk, hogy a vírus okozta sebek nehezen gyógyulnak majd. A mi küldetésünk azonban nem változott.
Most is megpróbáljuk a bezártságunkat vidámabbá, elviselhetőbbé tenni. Ezért azokat a tartalmakat amelyek nem tartalmaznak információt a koronavírusról #nemkoronavírus jelöléssel látjuk el annak érdekében, hogy azokat, akik kerülik a vírussal kapcsolatos tartalmakat így is megnyugtassuk, hogy abban a cikkben nincs szó erről. Együtt túl leszünk ezen az időszakon! 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here