Mi van a táskádban? ..Igazából mi nincs?- Női táska rejtelmei

Miért fontos a nőknek a táska? Miért cipeljük folyvást magunkkal? Miért adjuk ki féltőn a kezünkből egy pillanatra is? Mert túlélőfelszerelés van benne!

 
 

A minap kerestem valamit a táskámban, és az jutott az eszembe, hogy mi lenne, ha az összes cuccom eltűnne, és csak a táskám maradna nálam? Vajon túlélnék-e a benne lévő dolgokkal három napot? Sokszor útban van, nem férünk el tőle, húzza a vállunkat, elszorítja a könyökhajlatunkat úgy, hogy lilul a kézfejünk, görbíti a gerincet, mégis nélkülözhetetlen tartozékunk. A gyártók készítenek különböző méretű táskákat, de azt hiszem, a hétköznapokban senki nem jár apró báli retiküllel, amibe maximum egy tízes csomag papír zsebkendő fér bele.

Használhatatlan kategória, amelyről lefújjuk a molyokat, ha évente kétszer színházba megyünk.

Azt hiszem, igen, túlélnénk három napot. Nem azért, mert mondjuk, benne van a bankkártyánk, amivel bármit is megvásárolhatnánk, én a konkrét tartalomra gondolok. Mert a gyengébb nemnek, nem egyszer azzal kell szembesülnie, hogy a táskája tartalma kritikán aluli, na de vészhelyzetben milyen jól jön! Nyilván az alapfelszereltségnek benne kell lennie, az alábbiak mindenképpen.

Személyes táskavizit következik.

A pénztárca a legkevesebb, és mégis a legtöbb, nem boncolgatnám hogy miért. Bankkártya, pénz, személyes iratok.

Kézfertőtlenítő. Kell. Óv és véd, kis helyen is elfér, használata kötelező, hiszen nincs mindig alkalmunk kezet mosni!(És bizony olykor a nyilvános női wc-k állapota nem megfelelő még egy kézmosásra sem!)

Toll és papír. Mert tuti hogy akkor száll el a legfontosabb gondolat, amikor semmiféle olyan eszköz nincs a közelünkben, amikor éppen eszünkbe jut valami halaszthatatlan, vagy megjegyzendő dolog.

Papír zsebkendő. Nátha, vizes kéz, wc papír hiány, soroljam még?

Olvasó szemüveg. Már akinek kell. Különben vakegérként böngésszük a boltban a megvásárolandó áru szavidejét, összetevőit, és ugye milyen ciki mást megkérni arra, hogy nézze már meg hányféle E összetevő van valamiféle élelmiszerben?

Pasizásra ez a módszer nem alkalmas, mert öregít. 🙂 

Esernyő. Ezzel a dologgal egyetlen probléma van: bármilyen kicsire is összecsukható, mindig nagy marad, és értékes négyzetcentiket vesz el a táska belméretéből. Bezzeg, ha otthon marad, mert kirakjuk, mert egyszerűen nem férünk el tőle, akkor tuti, hogy megfordul az időjárás, hiába mondják a hírekben, hogy eső nem várható, ha mi nem viszünk ernyőt, akkor tuti esik.

Sminkfelszerelés. Alap. Napközben ki kell igazítani, át kell húzni, mert leesszük, (jó esetben lecsókoljuk) elkenjük, ledörzsöljük, szóval benne kell, hogy legyen a táskánkban!

Én olyan nővel még nem találkoztam, aki a fürdőszobapolcon tárolja a sminkkészletét,

kivéve, ha a természetesség híve, és nem él természetadta szépségének lehetséges kiemelésével, korrigálásával.

Dezodor és parfüm. A dezodor jól jön, ha bármennyire is megmosakodtál reggel, hiszen elég, ha dugóba kerülsz, vagy a főnököd berendel ver a víz rendesen, tehát újratervezés, gyors tisztálkodás a mosdóban, dezodor, és frissen mehetsz tovább.

A parfüm pedig maga a mennyország lehellete.

Ha munka után nincs időd hazamenni, ám randid van, a sminkigazításon, és a frissítésen kívül kötelezően használandó.

Telefon. Ezen sok elemezni való nincs. Rajta az életünk. Az összes kontakt, a csevegőprogramok, fényképek, kinek mi. A 21. században kell, és pont!

Rágógumi, csokoládé, vagy csokis drazsé, netán egy fél csomag keksz. Na, ez ám az igazi túlélés! Sok volt a rendelt pizzán a hagyma? Még nincs időd hazamenni, de majd meghalsz éhen? Mindegyiknek megvan a maga ideje! Ott várakoznak szépen csendben, a táskádban, hogy a megfelelő időben a rendelkezésedre álljanak.

Egy kis üveg víz. Tudom, olyan, mint az esernyő, de hidd el, kell!

Az üvegben tényleg víz legyen, mert így nemcsak egyfunkciós ital, mint bármilyen ragacsos üdítő. Egyrészt sokkal egészségesebb, másrészt kezet lehet vele mosni, vagy gyerekes anyukáknak a leejtett cumit, ha pedig a lovagodtól virágot kapnál, nem hervad el hazáig, csak belebiggyeszted az üvegbe.

Gyógyszerek. Legalább egy láz és fájdalomcsillapító. Esetleg emésztést könnyítő, ha nem tudod hol a határ, ha egy cukrászda, vagy pizzázó felé mész.

Napszemüveg. Ez a másik tárgy egy nő életében, amely elengedhetetlen. Ha nem akarsz idejekorán ráncosodni szemkörnyéken, netán még sincs nálad a sminkkészlet, vagy szétbőgted a fejed, és inkább inkognitóba vonulnál, szükséges.

Mindez nem fér el egy báli retikülben, viszont egy rendes darabban benne hordhatod az életed, és a túlélőkészleted.

Neked mit rejt a táskád tartalma? Írd meg kommentben! 🙂 

Fotók: beautymagazin, nice.hu, igenÉlet.hu

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here