Miért vállalkozz nőként?

Eljátszottál már valaha a gondolattal, hogy érdemes lenne otthagyni a megszokott irodai asztalod és a saját utadat járni?
Ha az első gondolat, ami erről eszedbe jut, az az, hogy “ez úgy is csak a férfiaknak megy” akkor gondolj bele…

Teljesen igaz, hogy sajnos nem álomvilágban élünk. Pasiként írom, hogy se a hazai, se a nemzetközi piac közel sincs ahhoz, hogy igazságos legyen a nemek tekintetében. Viszont az, hogy semmi esélyed se legyen sikeres vállalkozásba kezdeni, távolról sem igaz.

 
 

De miért érné meg a sok küzdés, bürokrácia, meg a többi szörnyűség, amit a vállalkozók életéről hallani lehet?

Összeszedtem három dolgot, melyek hatalmas bónuszpontok amellett, hogy ne egy hagyományos karrierben gondolkozz.

Természetesen ezek a gondolatok semmiképp sem meggyőzni vagy lebeszélni akarnak bármilyen karrierrel kapcsolatos döntésedben. Csupán egy-két gondolat arról, hogy nőként mik lehetnek a vállalkozás előnyei…

  1. Biztonság és függetlenség

“Várj csak, biztonság vállalkozóként?” Pontosan.

Ne érts félre, a kezdő időszakra a legtöbb vállalkozó úgy emlékszik vissza, hogy elég viharos időszaka volt az életének. Viszont amint ezt átvészeled, nem vagy kiszolgáltatva senkinek. Annyit dolgozol és azzal akivel szeretnél. Nem függsz a férjed, párod, barátod, szüleid jövedelmétől, se a főnökeid kénye-kedvétől. Teljesen szabad vagy a munkádat illetően, és igen, ez a függetlenség egyben a biztonságot is jelenti.

  1. Önmegvalósítás

Legyünk őszinték megint. Mindegy hogy nőnek vagy férfinak születtünk, kevesen álmodtunk arról gyerekkorunkban, hogy egy irodaasztal mögött töltsük el életünk nagy részét.
Mint ahogy azt említettem, vállalkozóként egy bizonyos pont után szabad vagy. Azaz ha úgy tetszik, olyan mértékben kergeted az álmaidat, ahogy csak akarod.

  1. Rugalmasság

Amennyire látom a körülöttem élő hölgyeket, talán ez lehet a legnagyobb előny. Persze, az első pár hónap, akár év nem annyira a rugalmasságról, hanem inkább a hajtásról szól. Viszont még ezekben a kemény napokban is nagyrészt úgy tudod beosztani az idődet, ahogy akarod. Ha vannak gyerekeid, akkor pláne nem kell részleteznem ennek az előnyeit.

Mikor pedig eljutsz arra a szintre, hogy annyit dolgozol, amennyit akarsz, akkor meg már igazán csak arra szánhatsz majd időt, amire szeretnél.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here