Mindenki egy kicsit Bridget Jones….

A Helen Fielding regényéből készült film 2001-ben robbant a köztudatba. Tarolt is. Hirtelen feltűnően sokan lettek a szinglik, akiket eddig nem is ezzel a kifejezéssel illettünk. A magyar nyelv nem ennyire kíméletes a 30-on túli egyedülálló, helyüket nehezen megtaláló hölgyekkel. Régen egyszerűen csak aggszűznek, vénlánynak titulálták őket.

Ám közénk pottyant Bridget, a szerencsétlen, tétova, könnyen hízó, nem jó alakú, folyton fogyni vágyó nő, aki harmincon is túl csak lebeg a saját életében. Nem a jóléttől. Kedvenc barátja a bor, a cigaretta és a saját életében való szerencsétlenkedés. Tele van jó szándékkal, lelkesedéssel, iróniával és mérhetetlenül sok rossz tapasztalattal. A tükör ellensége, a mérleg pedig egyenesen a rosszakarója. Renée Zellweger, akinek a nevét előtte nem igazán ismerte a filmes világ, hirtelen sztár lesz. Legendák szóltak arról, hogy a szerep kedvéért a végtelenül vékony színésznő képes volt hízni, gömbölyödni a hollywoodi mindenki kövér-sulykolta közegben. A média megállás nélkül ezzel foglalkozott. Pedig Zellweger kisasszony, aki nem volt brit és elhízott sem, ezért a szerepért megküzdött. Elsajátította a brit akcentust is, hogy minél hitelesebb képet mutasson.

 
 

És sikerült neki. A legtöbb nő pillanatok alatt azonosulni tudott a gondjaival. A harmincasok társkeresési próbálkozásai felszínre törtek.

Nála is hiába voltak kéznél nyomorúságos szingliségében a barátok, akik segíteni szerettek volna, de mint tudjuk, a szerelemhez jó esetben két ember kell, és nagy Ő ritkán jön velünk szembe az utcán. A folytonos testképzavar, a kevés mozgás, aztán az önsajnálat meghozza a problémák boncolásának mindenkori lehetőségét. És a nők imádnak agyalni és valljuk be, szenvedni is.

Renée Zellweger, azaz Bridget mindannyiunk éles tükre lett. Nagyon szerettük, és ezáltal a színésznőt is, akivel azonosulni tudtunk. A legendás kék levesét, azt hiszem, egy nő sem felejti el, mert ha nem is ilyet, de fekete tésztát, elfolyt rántott sajtot vagy kőkemény nokedlit sokan csináltak már.

A szerelem meg csak kerülget bennünket és mi is, ahogy a filmbeli lány, nem akarjuk észrevenni a jót, a kedvest, mert azt gondoljuk, unalmas. Kell a rosszfiú, kell a bánat, mert arra lehet borgőzösen énekelni és illik keservesen siratni a nem létező filmbeli álmokat.

A tökéletes átlényegülés  Oscar – és Golden Globe jelölést hozott a színésznőnek. Nem véletlenül. Akkor nem sikerült neki, de azóta sok víz lefolyt a Dunán. A kis Bridget magára talált.

Az idén Oscar-díjat kapott, megérdemelten Judy Garland csodálatos megformálásáért.

Isten éltesse születésnapján! 🌹

fotó: Internet

#nemkoronavírus
A MyMirrornál az induláskor úgy döntöttünk, hogy szórakoztatni fogunk. Azóta a világunk kifordult sarkaiból és tudjuk, hogy a vírus okozta sebek nehezen gyógyulnak majd. A mi küldetésünk azonban nem változott.
Most is megpróbáljuk a bezártságunkat vidámabbá, elviselhetőbbé tenni. Ezért azokat a tartalmakat amelyek nem tartalmaznak információt a koronavírusról #nemkoronavírus jelöléssel látjuk el annak érdekében, hogy azokat, akik kerülik a vírussal kapcsolatos tartalmakat így is megnyugtassuk, hogy abban a cikkben nincs szó erről. Együtt túl leszünk ezen az időszakon! 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here