MyMirror Ébresztő – Mindenkori vágyaink

Mi lenne, ha egy reggel arra ébrednénk, hogy teljesülne minden kívánságunk? Szépek lennénk, pontosan olyan alakúak, amilyenre vágyunk, lenne csodás házunk, kertünk. Az a pasi feküdne mellettünk romantikában úszva, akiről álmodtunk. Cipőnk, táskánk, ékszereink garmadával állnának az általunk kigondolt palotában. Vagy párizsi ablakunk alatt harmonikás édes-bús dallamot játszana, esetleg a tengerpartról beszűrődne a hullámok sziklákhoz verődő hangja.
Most hunyjuk le a szemünket és mondjuk meg, ez lenne a boldogság? Lehetne elégedetlennek lenni ekkor is? Maradnának még vágyaink? És ha azok is teljesülnének fél órán belül?
Vajon érdemes lenne-e álmok nélkül élni és várni a holnapot? Biztosan sokan bólogatnának erre. Tudnánk élni a lehetőséggel? Milyen lenne úgy létezni, hogy mindent megkaphatunk? Azt hiszem, egy idő után unatkoznánk.  Talán akadna pillanat, amikor már nem lehetne fokozni a vásárlási kedvünk vagy az utazási lázunk? Meglehet. Addig meg maradnak a reggeli nyújtózkodások és a csendes kis mosolyok a megvalósulatlan álmokra.

Jó reggelt! 😊

 
 
Oktatás és nevelés területén dolgozom, de minden szabadidőmben írok. Szeretek belesni a hétköznapok függönye mögé és közben keresem az embert, a nőt a jól legyártott álarcok mögött. Néha meséket is írok, de gyakrabban novellákat, cikkeket és apró vicces történeteket.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here