Nyaralj glampingben!

Glamping, azaz glamour camping. Még így sem mond semmit? Akkor talán érzékletesebben: olajszagú, műanyag terítős vasasztalok, visszahangos-pókhálós vizesblokkok, szúnyogok minden mennyiségben, csattogós papucsok az éjszaka közepén, alumínium bögre a reggeli kávéhoz. Így már ismerős? Na, ez az, ami egy glampingben nincs.

 
 

A glamping lényege ugyanis a természet közelsége, egy kis luxussal megfűszerezve. Virágok kaspóban, kis, kanyargós utak, nagy, megvetett ágyak, fapadló. Nos, ez már közelít az ideálishoz, ugye?

Hazánk legjobb glampingjei már nem csak közelítenek, de el is érik a külföldön már nagyon trendi, minőségi, romantikus, igényes glampingek szintjét!

Itt van például a bükkösdi (Pécstől 32 kilométerre található) Mókus Valley. A több szálláshelyből álló “luxus kemping” kis rönkházainak szinte minden ablaka a zöldre néz. Fedett és nyitott teraszok, pihenőszékek, medencék várják a csendre és természetre vágyókat, akik egy szabadtéri sütögetés után szeretnének elnyújtózni a kárpitozott kanapén vagy a hatalmas, puha paplanokkal ágyazott franciaágyon.

A ruzsai Homoki Lodge a mórahalmi termálfürdőtől 9 km-re, Szegedtől pedig 30 perces autóútra található. Az egymástól jól elszeparált jurtákban mindenki kényelmesen alhat, és, fülledt nyári éjszakákon a tetőn át bámulhatja a csillagokat.

A Sirocave barlangapartmanok Sirokon, Demjéntől 31 kilométerre várják a különleges szállásra vágyó kalandorokat. A hegyre néző teraszokon megpihenhetünk, a hegybe vájt szállásokon pedig konyha és saját fürdőszoba szolgálja a kényelmünket. A környék remek kirándulóhely, és Eger is sak 20 kilométerre van!

Kempingezésre… ööö, glampingezésre fel!

 

 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here