Párizsi nyár otthon

Imádom a nyár hangulatát, a vízpartot, a nap illatát, a virágokat, a lebbenő nyári ruhát, a reggeli kávét a balkonon. Ebben az évszakban – ami most sokkal előbb megérkezett -mindig nagyobb a lakásom azzal a pár négyzetméterrel ami a teraszom.

 
 

 

Ez a pár négyzetméter igazából az egész világ. Amikor kitárom a franciaablakot beengedem a kék eget, a madárdalt, a fákat, bokrokat, a végtelent. Szeptemberig nálam folyton nyitva lesz ez a hatalmas ablak, mintha nyaralnék. Igazából mindig úgy akarok élni, mintha nyaralnék. Így alakítottam ki a lakásomat és ahogy az évszakok változnak és alakítják a ruhatáramat a lakásomat is ehhez finom hangolom, minden mozog, változik, nő és hajlik velem együtt.

A lakberendezők nagyrésze próbálja a megrendelőit rábeszélni a naturális színek használatára a domináns felületeken (fal, padló, ablak-ajtó keret, hidegburkolatok) hát ezért, hogy tudj finom hangolni és így sose und meg a helyet ahol élsz.

Van a fejemben egy túlidealizált kép arról, hogy hogyan élnek a franciák, és ez nekem nagyon tetszik. Biztos vagyok benne, hogy nem így élnek, legalább is nem mindenki és azok sem pont így, de nekem így könnyebb elhinni, hogy én élhetek így.

Ha nincs teraszod, ne bánkódj. Vegyél vágott virágot a piacon az idős nénitől, vagy vágj a nagymama rózsabokráról, tekerj rá újságpapírt és nyugodtan vidd haza a buszon. Franciás lazasággal hagyd elöl a nyári kalapod, a szalmatáskát, kosarat. Vedd elő a legszebb nyári ruhádat és régi fa fogason akaszd ki a falra, vagy a szekrény oldalára. Hozd fel a pincéből a biciklidet és ahova tudsz járj azzal.  Az ásványvizet öntsd egy üvegkancsóba tegyél bele citromkarikát, mentalevelet vagy gránátalma darabokat. Ha pedig a vázában már kókadozik a rózsa, nyugodtan szórd a fürdővizedbe a szirmokat (egy nagyobb méretű szűrővel fürdés után könnyen ki tudod venni) az élmény igazán bohém lesz és lenyűgöző.

A szárított növény (valamilyen bambuszféle lehet) igazi nagyvonalú vízparti hangulatot kölcsönöz az étkezőmnek és a fürdőmnek is, hazafele botlottam bele, egy lakópark mellett törmelékek között nőtt ki.

Fa intarziás vitorlás kép, elég retro. Zsibipiaci szerzemény 500 Ft.  Bazsarózsa csokor 300 Ft (piac). Gyöngyvirág csokor 350 Ft (piac).

Tökéletes nyárra hangoló zenéket pedig a youtubeon is találsz:

https://www.youtube.com/watch?v=pU1SnVQbleM&t=137s

https://www.youtube.com/watch?v=R9SNXBLcfi4

https://www.youtube.com/watch?v=PXaEyylQbLI

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here