Pedro Rodrigues Filho, a “tökéletes pszichopata”

A legtöbben, mire elérjük a felnőttkort, leérettségizünk, megszerezzük a jogosítványt, esetleg az első munkatapasztalatainkat is, vagy több-kevesebb sikerrel elindulunk a szexualitás édes, de kacskaringós útján… Nos, a brazil Pedro Rodrigues Filhonak nem ilyen szépen alakultak a dolgai: ő tizennyolc éves korára hetven későbbi áldozatából már tízet eltett láb alól.

 
 

Mint annyi más esetben, Filho-nál sem volt előzmény nélküli az, hogy tizennégy éves korában már gyilkosnak, “a tökéletes pszichopatának”, apja elpusztítójának nevezhették. Sérült koponyával született, mivel apja súlyosan bántalmazta vele várandós anyját.

Tizennégy évesen lelőtte szülővárosa elöljáróját, mert az kirúgta a helyi iskolában dolgozó, ételt lopó apját. Ezt követően Filho hajtóvadászatot indított mindenki ellen, aki megkárosította, megbántotta, illetve a rendőrök szemében sáros volt – azaz bűnözőként drogdílereket, tolvajokat, és egyéb bűnelkövetőket gyilkolt le.

Szerelme, Maria Aparecida Olympia meggyilkolásáért is bosszút állt: több bandatagot is lelőtt, akikről azt feltételezte, hogy közük lehet a szeretett nő megöléséhez. A családja és szerettei megvédése, úgy tűnik, valamiféle kiemelkedő szerepet töltött be elborult elméjében: következő áldozata ugyanis a saját apja volt, aki egy karddal gyilkolta meg anyját, amiért persze rács mögé került. Filho azonban meglátogatta az apját a börtönben, és 22 késszúrással megölte őt. Az a hír járja, hogy ekkor talált alkalmat arra is, hogy apja szívét kikanyarítsa a testéből, sőt, még bele is harapott a véres, élettelen szervbe.

1973 május 24-én tartóztatták le, majd egy rabszállító autóba tuszkolták egy nemi erőszakot elkövető másik rabbal együtt. Mire a rendőrőrsre értek, Filho alkalmat talált arra, hogy az erőszakolót megölje. Filho a rács mögött kezdett el igazán élni. Örömmel és kéjjel késelte meg vagy pengével szúrta halálra rabtársait, közel ötvenet.

A bíróság 128 évre ítélte el, de a brazil törvények alapján ebből maximálisan is csak 30 évet kellett letöltenie. További gyilkosságok miatt ezt még négy évvel meghosszabbította, de 2007-ben így is kiszabadulhatott. Ez nem azért veszedelmes, mert egy sorozatgyilkos ólálkodik a brazil utcákon, hanem azért, mert ígéretet tett arra, hogy további bűnelkövetőket tesz el láb alól.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here