Sean Bean

Bár Sean Bean-nek szinte már szokásává vált minden filmjében meghalni, a valóságban viszont ma ünnepli 60. születésnapját. A Trónok harca sztárja egyébként él-hal a kertészkedésért és remekül játszik a zongorán. Amolyan férjnek való pasi.

 
 

Ó, és nem mellesleg egy hajszálon múlt, hogy nem ő lett a 15. James Bond film főhőse. Sebaj, helyette megkapta a főgonosz szerepét.

Bár munkásságát rengetegszer díjazták és befutott színész lett, Sean Bean megmaradt annak a nagyjából szimpatikus, egyszerű embernek, akinek gondolnád. Munkái miatt ugyan évek óta Londonban él, mégis megőrizte vidéki tájszólását. Gyermekkorában nem kellett szűkölködnie (az apjának volt egy cége 50 alkalmazottal), mégis elment dolgozni a helyi szupermarketbe.

Angliában fiatalabb korában igazi szexszimbólumnak számított – ehhez nyilván nagyban hozzájárult a Gyűrűk Urával jött hirtelen sikere is. 2004-ben a szigetországban legalábbis megválasztották az év második legszexibb pasijának. Csupán Gyűrűk Urá-s kollégája, Orlando Bloom tudta megelőzni. Nos, Orlando hatos pakk kockahasát látva ezt elnézzük neki.

Szabadidejében szívesen hegeszt, rajzol és ápolja a  kis kertjét. Valószínűleg ő tipikusan az a férfi, aki nem pánikol be egy kiégett villanykörte láttán. A nőkkel azonban sajnos nem bánik ilyen jól, összesen 4 feleséget fogyasztott el, az ötödik egyelőre úgy tűnik, még kitart mellette.

Egyébként Sean Bean rengeteg rajongói levelet kap, ám ezeket nem minden esetben neki szánták. Neve miatt gyakran összekeverik Rowan Atkinsonnal, aki Mr. Bean-t játssza.

Boldog születésnapot!

 

 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here