Steven Seagal

Ma ünnepli születésnapját Steven Seagal harcművész, színész, forgatókönyvíró, producer, zenész, állatvédő.

 
 

Valljuk be, a most 67 éves Steven nem a szofisztikált történetmeséléséről vagy érzékeny karaktermegformálásáról híres, ráadásul a forgatásokon konkrét rúgásokkal teszteli kaszkadőrei férfiasságát, így ellenőrizve, vajon rajtuk van-e a munkavédelmi könyv által előírt biztonsági felszerelés.
Viszont a hétdanos aikido-mester volt például az első külföldi, akinek dojo-ja lehetett Oszakában, saját nevével ellátott energiaitalt forgalmaz, bluesgitárosként pedig több lemezt is kiadott és turnézik is zenekarával.
Amúgy viszont nem igazán jellemző rá a lágy húrok pengetése, hiszen egy alkalommal Sean Connery csuklóját is eltörte, miközben koreográfusként a harcművészet rejtelmeibe avatta volna be a 007-est alakító legendát.
Persze van, amitől hősünknek is meglágyul a szíve a sűrűszövésű golyóálló mellény alatt: az elefántok exportja ellen harcolt évekig, sőt a thaiföldi kormánynak szívhez szóló levelet is írt a bébi ormányosokat ért kegyetlen bánásmód megszüntetése érdekében.
Bár állandóak a gúnyolódó kritikák és vicces mémek, amelyek végigkísérik a rezzenéstelen arcú hős nézését (meg a járását), sőt egy alkalommal a legrosszabb rendezőnek járó Arany Málnát is megkapta  – kívánjuk, hogy az elkövetkezendő évek édesebb gyümölcsöket teremjenek számára.
Boldog születésnapot Steven Seagal!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here