Szeresd magad

Egyik ismerősöm felháborodottan mesélte, hogy a barátja azért szakított vele, mert teljesen kisajátította őt magának, nem hagyott neki elég teret, és hozzávágta, hogy nem tekinti őt igazi nőnek.

Nem, nem a külseje miatt, hiszen mondhatni egy álomnő a szép vörös hajkoronájával, hosszú lábaival és a mindig kifogástalan megjelenésével, ráadásul egy odaadó, romantikus lélek.
Akkor mégis mi a hiba?
Az, hogy mindezzel csak ő nincs tisztában. Hiszen a párja hiába mondta el neki napjában százszor, hogy mennyire gyönyörű, hiába biztosította őt folyamatosan szeretetéről és hűségéről, ha mindezt ő nem hitte el. Nem attól jó, nőies a nő, mert mindig tökéletes külsővel jelenik meg, hanem attól, ahogy bánik vele, és ahogy ragyog. Hiába a szépség, kedvesség, ha mindez izzadságszagú az erőlködéstől. Hogy akar egy boldogtalan, magával elégedetten nő egy boldog párkapcsolatot? Visszaigazolásra vagy szeretetre van szüksége?
Persze néha szükségünk van rá, de ha valaki folyamatosan dicsérő szavakra vágyik, akkor vegye fel egy magnóra és hallgassa null-24-ben, viszont ne mástól várja el mindig megerősítést. Ezt magától kell éreznie, hiszen egy nő ne csak a férfi miatt ragyogjon. Nem csak attól jó valaki, mert azt mondják rá, hogy szép, magas, pici, kerek, vékony, hanem attól, hogy szereti önmagát, és jól bánik az adottságaival. A tartása miatt jó egy nő.
A folyamatos hiszti, önsajnálat, féltékenykedés egyik férfi számára sem vonzó, Annával (nevezzük így) sem azért szakítottak, mert nem volt meg hozzá a kellő cici és fenék, hanem mert nem úgy viselkedett.

 
 

Elég, ha csak megfordítjuk a helyzetet. Egy állandóan siránkozó, önbizalomhiányos, féltékenykedő férfi kívánatos számunkra? Nem hiszem.

Mindenkinek van egy rossz periódusa az életben, és úgy gondolom az ember nem is lehet mindig mindennel elégedett, hiszen akkor nem lenne, ami változásra késztetné, viszont mástól nem várhatjuk el, hogy a problémáinkat megoldja helyettünk. A bizalmatlanságunkat, alacsony önértékelésünket nem kenhetjük rá állandóan a régi kapcsolatunkból szerzett sérelmekre. Először magunkat kell rendbe tenni, hogy szeretni tudjunk, és minket viszont.

fotó: Pinterest

 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here