Történetek, amelyeket más fontosabb sztorik elnyomtak

Harriet Quimby 1911-ben szerezte meg pilótaengedélyét, így Anglia – de majdnem az egész világ – első női pilótájának számított.

Hatalmas ambíciói voltak, ennek eredményeképpen 1912 április 16-án például Doverből átrepült a francia Calais-ba – 59 percet töltve a levegőben -, azaz elsőként repülte át a Csatornát. Tette azonban hidegen hagyta a médiát… hiszen egy nappal korábban, 1912. április 15-án elsüllyedt a Titanic. Harriet a Titanic drámájának lecsengése után sem válhatott sztárrá: két és fél hónappal később egy bostoni repülőversenyen balesetet szenvedett, lezuhant és meghalt.

 
 

Nem csak Harriet merült feledésbe, hanem John Fairfax is, akinek pedig elég izgalmasan alakult az élete.

Tizenhárom évesen lelépett otthonról és a dzsungelben élt – teljesen egyedül.

Húszéves korára az agyára ment a magány, és elhatározta, hogy eldobja az életét – egyenesen egy jaguár szájába. Azért magához vett egy fegyvert, ha mégis meggondolná magát… És meg is gondolta: mielőtt a vadállat martalékává vált, lelőtte azt. Később rendes állás után nézett. Meg is találta: elment gyakornoknak. Egy kalóz mellé. A következő éveket egy csempészhajón töltötte, de legalább megtanult hajózni. Ezek miatt azonban még senki nem emlékezne rá… viszont 1969 január 20-án csónakra szállt a Kanári-szigeteknél, július 19-én pedig kikötött Florida partjainál, így elsőként ő hajózta át az óceánt teljesen egyedül. A média egyetlen napra fel is kapta a sztorit, de másnap aztán John Fairfax “mehetett a levesbe” – 1969 július 20-án ugyanis az Apolló 11 elérte célját, az emberiség pedig elámulva figyelte az embert a Holdon.

Fotó: Internet

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here