Vajon jó nő vagy a pasik szerint?

A média bizony torzítja az ideális testképet – mi meg hajlamosak vagyunk azt hinni, hogy a férfiaknak 2 bites, mégis irreális elvárásaik vannak felénk.

 
 

Kis túlzással akár azt is hiheted, hogy egy férfi nem vágyik másra, csak légzsák méretű mellekre, földig érő hajra és csábító tekintetekre. Az intelligencia nem fontos. Pedig dehogynem; az igazi férfi ugyanis társat keres, nem eldobható játékszert.

Úgyhogy ahelyett, hogy felesleges találgatásokba kezdenék, inkább megkérdeztem férfi ismerőseimet, hogy képzelik el az áhított álomnőt. Elvárás persze volt nem kevés, mégis szimpatikus válaszokat kaptam.

Jó humor. Ez mondjuk érthető. Elég kínos lehet, ha előrukkolsz az évszázad viccével, a lány pedig 10 másodperces késéssel, rossz színészként kacarászik. Ahhoz, hogy egy hullámhosszon legyetek, elkerülhetetlen, hogy mindketten értsétek a viccet, meg egyébként is, a humor valahogy az élet megfűszerezése. Nagyon rossz lehet olyan emberrel együtt élni, akiből ez hiányzik.

Céltudatos. Ezt hallottam a legtöbbször (persze a „legyen szép” mellett, de mi sem jönnénk össze egy ronda férfival, csak mert megértő és vicces). A férfiak szerint a mai nők nem eléggé céltudatosak, fogalmuk sincs, mit akarnak, nem küzdenek eléggé, és önként elvegetálnak. Állításuk szerint sokunknak elég egy középszerű munka, átlagos, unalmas élettel, meg évi egy balatonozással. Ehhez szorosan hozzátartozik az, hogy szerintük sok nőnek nincs egyéni, kiforrott véleménye, valamint nem érdekli őket, mi folyik a nagyvilágban, elég csak pletykálkodni a szomszédról. Ez nyilván nem mindenkire igaz, ne sarkítsunk – de sajnos sok esetben én is ezt tapasztalatom.

Szép. Azt hiszem, ezt nem kell ragozni. Lapozzunk.

Intelligens. Lehetsz bármilyen szép, ha csak bociszemekkel bambulsz bele a nagyvilágba, az egyik oldalról sem vonzó. Igazi társ abból lesz, akinek megvan a magához való esze, ha nincs miről beszélgetni, akkor az legfeljebb csak futó szexkaland lesz. A párodat legalábbis baromira nem fogja érdekleni, mi volt a körmösnél.

Természetes. Dobálhatod magad, posztolhatsz napi egymillió szelfit, és kenhetsz magadra végtelen mennyiségű alapozót, de a természetes szépség egészen máshonnan fakad. És ez nem csak a külsőre vonatkozik. A férfiak ezerszer jobban vonzódnak azokhoz a nőkhöz, akik nem játszák meg magukat, és nem adják elő a Végzet asszonyát. Minél jobban el mered magad engedni, annál inkább vonzóbb leszel. Felesleges játszmázni.

Ízléses, igényes. Csak hogy megkavarjalak egy kicsit: attól még, hogy természetes vagy, a férfiak nem azt várják el, hogy 10 évig ne szőrteleníts. Meglepően sok nő hagyja el magát a boldogító igen után, pedig a szép ruhát ugyanannyi ideig tart felhúzni, mint a macinacit. Tusfürdőt, sampont meg úgyis kapsz minden karácsonyra.

Sziporkázó. Azt hiszem, ezt mi is szeretjük, a karizma nem nemtől függ. Gondolom téged sem azok a srácok érdekelnek, akik a munkahelyen egész nap a sarokban gubbasztanak – természetes, hogy a másik oldalról is ez az elvárás.

Optimista, vidám. Meglepő, mennyire sok nő sárkányosodik el az évek során – ennek okait ecsetelni még 5 oldalon keresztül lehetne, úgyhogy inkább ugorjuk át. Egy férfi inkább megy haza egy romos lakásba a vidám asszonykájához, semmint hogy egy banya ráförmedjen, ha esetleg sáros cipővel merészelt átlépni a küszöbön. A „de nehéz az élet, úgysem lesz soha pénzünk” hozzáállás pedig senkit nem derített még jobb kedvre. Nem kell persze mindig erőltetetten szeretni az életet, de ha nincs semmi komoly probléma, akkor ne nehezítsd meg a saját dolgod azzal, hogy gyártasz néhányat.

 

 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here