ZSÉDA gardróbja Nyiss be! – Celeni

Az öltözködős játék úgy hároméves koromban kezdődött, és a mai napig tart. De imádom! Számomra öltözködni olyan, mint megalkotni valamit. A ruhák olyanok, mint az igazi szenvedéllyel átszőtt zene. Ha a divatra gondolok, már régóta nemcsak a nagy és híres külföldi divatházak jutnak eszembe. Számomra egyre fontosabb lett a magyar divat, a magyar tervezők. Ebben a sorozatban hétről-hétre egy-egy magyar tervezőt fogok Nektek bemutatni abban a reményben, hogy megszeretitek, megismeritek őket és velem együtt ünneplitek majd a sikereiket. Mert vannak és lesznek is, ebben biztos vagyok!

 
 

Nézzük mi is az, amit az általam nagyon szeretett Celeni márkáról mindenképpen tudni kell!

A márkát 2012-ben alapította az eredetileg gazdasági és pedagógiai előképzettséggel rendelkező Cselényi Eszter. A divattervezői tanulmányok befejezését követően azonnal belevágott saját márkája építésébe – a lendület pár év alatt hatalmas elismertséget és nevet hozott neki a magyar divatérában. Hogy ki is a “Celeni-nő”? Erős, nyitott, amolyan mai városi “szuperhős”. Ismerős? Olyan nő, aki több fronton helytáll az életben, egyformán fontos számára a család vagy a karrier; erős, nyitott személyiség, akit érdekel a kultúra, kiállításokra jár, igényes zenét hallgat, de nyitottságát egy cseppnyi konzervativizmussal fűszerezi. Ilyenek a Celeni ruhák is, amik ezer szállal kötődnek Magyarországhoz,

Eszter egyfajta missziónak is tekinti ezt. Az őt körülvevő szűkebb világból bármi megfogja: volt már kollekciójának ihletője Hajós utcai szecessziós épület, a szürkemarha és élőhelye az Alföld, az Őrség fazekasművészete, gyermekkorunk meseillusztrációi vagy akár jelentőségteljes történelmi események. A részletek megszállottjaként hímzésekben, printekben, formákban vagy akár a legutolsó gombokban is visszautalhat a “forrásra”, amik együtt egy kerek egészet alkotnak.

Számára nagyon fontosak a kiegészítők is. A ruhákhoz illő ékszerek, kendők, sálak, övek. És amit különösen szeretek, hogy folyamatos személyes konzultációval tiszteli meg vásárlóit.

Hölgyeim, jön az esküvőszezon! Eszter nemrég új vonallal, a Celeni Esküvő kollekcióval bővítette a márkát, a nagy napra készítve fel a magabiztos, erős, de érzékeny Celeni nőket.

 

Ha még többet szeretnél tudni Zsédáról és a magyar divatról, Zséda idei kalendáriumából megteheted.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here