Zséda gardróbja. Nyiss be! – KONSANSZKY

A saját nevét viselő márkát Konsánszky Dóra 2006-ban alapította, ekkorra már túl volt a MOME-n, egy párizsi másoddiplomán és pár neves díjon, elismerésen.
Létezik olyan, hogy igen ez a ruha olyan „konsanszkys”, annyira magán viselik alkotásai keze (és lelke) nyomát. Darabjai ötvözik a maszkulin, szigorúbb vonalakat lágyabb, feminin hatásokkal; keveredik benne a francia couture határozottsága keleti és ízesen kelet-európai vagánysággal, pimaszsággal.
Nemcsak a szabásokban, de az anyagokban sem ismer tréfát: szeret új, innovatív szövetekkel dolgozni, miközben mindig a legmagasabb minőséget tartja szem előtt.
Ahogy Dórát, úgy a ruháit is egyfajta diszkrét titokzatosság öleli körül, egyszerre vonzza a tekintetet és kódolja az általa sugárzott üzenetet – egyszóval elrejt és kiemel egy Konsanszky ruha.
Egy dallam, egy épület, egy hangulat, bármi meg tudja fogni, hogy utána sajátos, „konsanszkys” elbeszélőmódban fogalmazza és alkossa újra. Bár kizárólag alapszínekkel dolgozik, kollekciói mégsem unalmasak, újabb és újabb darabjai folytatólagosan beilleszthetők a márka történetébe és DNS-ébe.
A sajátosan kevert, strukturalizmust és nőiességet egyaránt hordozó ruhákra külföldön is van kereslet, Budapesten kívül Berlinben, Kairóban, Kanadában és Németországban is vannak ruháit áruló butikok.
Azokra a bizonyos ördögi részletekre ő is kényes, minden szezonban ékszer és kiegészítő kollekció is készül, más magyar művészek segítségével és közreműködésével.

 
 

 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here