Zséda gardróbja Nyiss be! – Tomcsányi Dóri

Míg a tervezők többsége a minimalizmusra esküszik, Tomcsányi Dórit az untatja.
Nála a fekete és szürke helyett kéket, barnát, vöröset látunk, printeket, humort, dinamizmust – a frissesség nála mindennél fontosabb!

 
 

Márkáját 2010-ben alapította még startup vállalkozásként, mára azonban erős, független üzletasszonnyá nőtte ki magát. Emellett tanít a MOME-n, strandröplabdázik, boltot vezet, gyereket nevel és folyamatosan dolgozik a következő kollekción.

2013-ban szerzett anyaegyetemén mesterdiplomát, előtte fél évig Párizsban tanult. Tanulóévei alatt egyik kollekciójára SusieBubble világhírű divatblogger is felfigyelt, 2014-ben pedig a Magyar Formatervezési Díj Designer kategóriájának győztese lett.

Sajátos látásmódja és ízlésvilága minden darabban benne van, friss, nyugati szemléletét csodásan ötvözi kelet-európai – nekünk nosztalgikus, nemzetközi porondon egzotikusnak számító – forma- és mintakinccsel. Minden érdekli, mindenből szippant egy kicsit, átszűrve posztkommunista érában nevelkedett ízlésén: ezekből születtek lakótelepi növény mintás ruhadarabok, sarló-kalapácsos pulóver, de ihlette már meg a MÁV, a MALÉV, Ecseri piaci talált kincsek; ha megvan az ihlet, onnantól egy természetes flow révén megszületik a teljes kollekció.
Egyberuhája a védjegye, de az egyenes szabás, a lezser oversize és egyben kicsit egyenruhára hajazó fazonok is mind “tomcsányisak”.

Elsősorban a magyar piacra támaszkodik, szinte missziójának tartja a hazai tervezőkkel való szoros együttműködést és összefogást – így születtek meg YKRA-hátizsákjai vagy saját Tisza tornacipői is.

 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here