A csúnya férfi 6. rész – Tibi titka

"Alex, vagy ki az ördög, mármint a nap sztárja le nem bírt szállni Panniról. Csak bájolgott neki, én meg nem bírtam sokáig, miközben a kedvesem riadt tekintetét figyeltem."

Panni alaposan felbosszantott. Nem is értem, hogy mert a dolgaim közt turkálni. Ki engedte meg neki, hogy benézzen a szekrényembe és eldöntse, melyik nadrág lesz a megfelelő? Megmondtam neki szépen, milyet hozzon, és ha ez nem tetszett neki, őszintén sajnálom, de nem az ő döntése.

Vagy nem tetszik neki a kinézetem? Akkor mi a jó égért fekszik le velem? Minek akar egy puccos társaságban mutatkozni velem?
Ha én azt a ronda kéket akarom felvenni, akkor azt, és majd én eldöntöm, mikor mást. Mi köze a dolgaimhoz ilyen szinten? Nem az anyám. Olyan dühös voltam rá, hogy azt hittem, menten leordítom, de megjelentek a drágalátos barátnői, így fékeznem kellett magam.
Láttam rajta, hogy meglepődött, de az is feltűnt, hogy valamit titkol. Vajon kutakodott nálam? Benézett minden lehető helyre, hátha csontvázakra lel? Nehezen hiszem, hogy nem, elvégre még nem született nem kíváncsi nő ezen a bolygón.

 
 

Ha viszont keresgélt, nem ússza meg szárazon, amit kap. Nem hinném, hogy rátalált az könyvemre, azért ahhoz rafkósabbnak kell lennie. Tény, hogy szép, meg kedves, és oda is vagyok érte, de azért van egy határ, amit nem lépünk át.
Amikor Zsuzsa megjelent azzal a fura csajjal, azonnal tudtam, hogy nem véletlen. Nem vagyok bolond, hogy azt higgyem, rám mozdul percek alatt, kivéve, ha az egész el van rendezve.

Mindenesetre adtam az ártatlant, és elmentem vele italért. Panni hiába nézett furán, ideje, hogy rájöjjön, a szépsége nem elég mindenre. Sose volt hozzá fogható barátnőm, de ettől még a világ nem áll meg forgásában. Ha nem fog az én szabályaim szerint játszani, teszek róla, hogy ne legyen más játékszere.
Orsi, vagy ki a fene, megállás nélkül beszélt, szerintem nem is képes befogni a száját, de nekem jól jött. Mondja csak, legalább kiderül majd, miért is csinálja.
Körbejártuk a termet, Panni a festővel csevegett, az se érdekelt. Fel se vehetném vele a versenyt még lakatlan szigeten sem. Mégis én hempergek Pannival, nem ő. Pedig nagyon kedvére való lenne, ez lejött azonnal.

A festmények olyanok voltak, amilyen ez a mai világ. Semmilyenek és mégis hivalkodóak. Paca és a kép címe Vihar. Még nagyobb paca és Káosz címet kapott, már vártam, hogy világmegváltás is legyen, de csak Vulkán meg Robbanás volt. A fejemben is az készülődött.
A megnyitót egy névtelen senki szónoklata nyitotta meg. Mindenki illedelmesen tapsikolt, azt sem tudta, melyik városban van, csak a piára meg az anyagra várt, ebben biztos voltam.

Alex, vagy ki az ördög, mármint a nap sztárja le nem bírt szállni Panniról. Csak bájolgott neki, én meg nem bírtam sokáig, miközben a kedvesem riadt tekintetét figyeltem. Még az is lehet, hogy szerelmes belém? Őszintén meg lennék lepve, de hát az élet kiszámíthatatlan.
Gondoltam, ha Orsi nem száll le rólam, belemegyek a játékba. El tudom képzelni, hogy Zsuzsa találta ki az egész nyomulásos tervet. Képes rá, mert kezdettől fogva utál engem. Bezzeg a harmadik lány, ő aztán nem…Írt nekem egy üzenetet, amelyben bevallotta, hogy szörnyen sajnálja, hogy Pannit választottam, nem leszek boldog mellette.
Nem mondta ki, de arra célzott, hogy vele igen? Nincs mit tenni, népszerű vagyok a nőknél…
Amikor megláttam, hogy Alex karon fogja az én csajom és elindul vele a mosdó felé, elkapott a harci ideg. Mit akar tőle? Csak nem hiszi, hogy ez a legjobb hely és alkalom egy kamatyolásra? Amikor léptem volna utánuk, hogy legalább megtudjak valamit a szörnyen titkos akciójukról, Orsi mellettem termett.
Te, én úgy unom ezt az egészet? A festmények szarok, a pezsgő meg langyos! – közölte flegmám. – Nincs kedved lelépni és egy másik helyen inni valamit?
Szerinted ez jó ötlet? – néztem rá somolyogva, de hangomban nem volt egy szemernyi visszautasítás sem.
– Persze, hogy az! A csajod épp most kufircol a vécében, mit keresnél itt tovább? Adjunk az érzésnek és húzzunk el!
– Panni nem tesz ilyesmit! Nem azért, mert szent, hanem szeret engem! – mondtam meggyőződéssel.
A csaj éles hangon felröhögött.
Hallod, te jó nagy lúzer vagy, ha ezt gondolod! Ha nem hiszel nekem, nézz utána, de jobb lesz, ha nem égeted be magad! Menjünk, hadd kapjon észbe. A szép csajok mind azt hiszik, hogy nekik több jár az élettől, mint másoknak…
Milyen igaza van, gondoltam. Mégse olyan ostoba, mint amilyennek első látásra tűnt. Viszont nem kell tudnia terveimről, és a bennem zajló folyamatokról.
– Rendben. Minden szempontból igazad van. Menjünk! – válaszoltam könnyedén, és kihúztam magam, mintha némi önbizalomra lenne szükségem, pedig abszolút rendben voltam.
– Jó a pólód! – súgta Orsi. – Drága lehetett…És az illatod is finom.
Csak ekkor vettem észre, hogy egészen rám fonódik. Rohadtul jó illatom lehet, pattogatott kukorica, meg dezodor. Fenemód jó kombináció. Viszont nem akartam tudtára adni, hogy átlátok rajta, ezért hagytam, hogy az oszlopok között végigvonszoljon a tömegen. Már majdnem az ajtóhoz értünk, amikor ki tudja honnan, ott termett Zsuzsa, és rémült arccal azt kiáltotta, hogy álljunk meg, baj van! Megfordultunk, és mindketten tudtuk, hogy ez a szánalmas nő hazudik. Egyszerűen csak meg akarja akadályozni, hogy elmenjünk.
Tibi! Az isten szerelmére, nem hallod, amit mondok? – kiáltotta. – Panni rosszul lett.
Az futott végig az agyamon, hogy a tervük nem kispályás, ezer százalék, hogy hazudik ez a lapos fenekű áspiskígyó.

A csúnya férfi 7. rész – Zsuzsa fényképet készít

Kép forrása: Pinterest

Oktatás és nevelés területén dolgozom, de minden szabadidőmben írok. Szeretek belesni a hétköznapok függönye mögé és közben keresem az embert, a nőt a jól legyártott álarcok mögött. Néha meséket is írok, de gyakrabban novellákat, cikkeket és apró vicces történeteket.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here