A múlt kapuja

"Ha megérted, hogy minden, amire vágysz, benned van, akkor fog megváltozni az életed. Nem azért, mert az öledbe pottyan a szerencse, vagy a lottó ötös. Már nem vagy gyerek, hogy ilyesmiben reménykedj. Te már kitapostad magadnak az utat, becsomagoltad a tartalék erődet is, és már tudod, hogy nem a völgyben akarsz maradni, hisz meg tudnád mászni a legmagasabb hegyet is."

Nem december utolsó napján záródik a régi, hogy másnap kezdődjön az új.  A kapu kulcsát te tartod a kezedben. Akkor eljön a megfelelő pillanat, be fogod zárni a múlt kapuját, mert már eleget szenvedtél. Eleget voltál egyedül, magányos, és túl sokszor mutattad a külvilágnak, hogy erős vagy, veled rendben van minden. Voltál ügyes, okos, rátermett, megoldottad a legnagyobb problémákat is, és időközben határozott és önbizalmat sugárzó emberré váltál.

Amikor már nem bántod magad a tükörrel, a mérleggel, nem mondogatod folyamatosan, hogy biztosan miattad történt minden rossz, akkor majd észreveszed, hogy nem csak a kapu záródik, de a világ kinyitódik. Addig is virágos volt, illatos és könnyed, de te csak a nehéz köveket szedted fel, és raktad a zsákodba.

 
 

Hidd el, eljön az a nap, amikor már nem akarsz szenvedni tovább, és megérted, hogy az élet nem akkor jó és értékes, ha küzdelmes. Nem kell belehalni minden vágyba, szerelembe, csalódásba. Te már megtetted, és lám, túlélted. Sokkal erősebb vagy, mint valaha is gondoltad. Mások rég elbuktak, de te emelt fővel tudtál lépkedni a legmagasabb hegy felé is.

Ha megérted, hogy minden, amire vágysz, benned van, akkor fog megváltozni az életed. Nem azért, mert az öledbe pottyan a szerencse, vagy a lottó ötös. Már nem vagy gyerek, hogy ilyesmiben reménykedj. Te már kitapostad magadnak az utat, becsomagoltad a tartalék erődet is, és már tudod, hogy nem a völgyben akarsz maradni, hisz meg tudnád mászni a legmagasabb hegyet is.

Akkor, amikor már büszke tudsz lenni azokra a dolgokra, amiket elértél, amikor nem szaladsz a szomszédba hamis dicséretért, akkor nyílik meg számodra új világ.

Hogy mi fontos neked, már te döntöd el, és ha ez egy jó kapcsolat, akkor tenni fogsz érte. Ha a külsőd, akkor nem párnázod körbe magad bánathájjal. Már nem halogatsz, nem húzod az időt, hanem annyit mondasz, hogy megyek és megcsinálom. Ekkor fogod érezni, hogy segítségedre lesz minden.

Ne légy türelmetlen, ne kapkodj, és fél kézzel ne akard átúszni a Balatont, amikor még a medencében sem érzed biztonságban magad. Minden a türelmeden és a kitartásodon múlik. Nem azon, mit látsz magad körül, vagy mit vonzol be. Ha a vonzás annyira egyszerű lenne, vajon ki akarna betegséget vagy szenvedést? Ki akarna poklok pokla közt szenvedni?

De te ezt már tudod. Nincs mitől félned. Csak fel kell állnod és el kell indulnod. Ha eljött az időd, szinte magától gördülnek el előled az akadályok. Addig meg küzd, és higgy magadban! Kiben hinnél, ha nem abban az emberben, akit a legjobban ismersz?

Kép forrása: Pinterest

Oktatás és nevelés területén dolgozom, de minden szabadidőmben írok. Szeretek belesni a hétköznapok függönye mögé és közben keresem az embert, a nőt a jól legyártott álarcok mögött. Néha meséket is írok, de gyakrabban novellákat, cikkeket és apró vicces történeteket.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here