Amikor az a Fontos Másik…

akit nagyon megszerettél, „nem úgy” viselkedik, ahogy szeretnéd.. vagy, egyenesen kihátrál. Átmenetileg, végleg, vagy nemtudod. Baromira szomorú vagy, szenvedsz, mert hiányzik. Az ölelése, a huncutsága, a beszélgetések, a nevetés, a kapcsolódás, a közös programok…

És legyünk őszinték: veszélybe került a biztosnak gondolt jövőképed is. Mert már rég elképzelted, milyen jó lenne az örökkön-örökké, pont Vele – közös otthonban, közös gyerekkel, lehet, hogy már a gyerek(ek) nevét is tudtátok. És persze az is lehet, hogy az ötlet még csak benned élt, hogy Ő mit akar, biztosan nem tudod…

 
 

Elképzeled, milyen lenne, ha Ő…
…ha Ő megadná Neked, amire vágysz. Tőle várod, hogy adjon meg valamit Neked – szeretetet, megerősítést, önbecsülést, odafigyelést, örömöt… Kinevezted egy-két fontos szükségleted, vagy netán a jóléted első számú felelősének.

És ezt eltévesztetted.

A párkapcsolat (ideális esetben) két egészséges, önmagáról fizikailag, érzelmileg és szellemileg gondoskodni tudó ember szabad választáson alapuló, egyenrangú kapcsolata.

Hogy Ő ebben hol tart, az az Ő dolga. A hibáztatás nem segít – és akár hiszed, akár nem, Ő is megtesz minden Tőle telhetőt.
Jobbat mondok, figyelj: Ő a Te tükröd. Valami olyat mutat meg Neked Magadról, amit még meggyógyíthatsz Magadban, hogy teljes egész legyél.

Mindannyian sebzettek vagyunk. Mire felnövünk, olyanokká válunk, mint az automaták – tudod, amik ugyanarra a gombra mindig ugyanazt a csokit adják; csak mi jellemzően valami nagyon régen keletkezett, ismerős érzéssel reagálunk. Elkülönüléssel, szorongással, haraggal, keserűséggel, sértődöttséggel, ellenségeskedéssel, bánattal, bűntudattal, kishitűséggel, közömbösséggel… valamivel, aminek egyébként semmi köze a jelen pillanat történéseihez.
…és egy párkapcsolat a legalkalmasabb arra, hogy látszólag véletlenszerűen nyomkodjuk egymás gombjait.

Ha a kapcsolataidban felfedezel ismétlődő mintákat, legyél gyanús Magadnak.

Akármi történik is, higgy benne, hogy ez a legjobb, ami történhet Veled – mert lehetőséget ad rá, hogy meggyógyítsd Magad. A Fontos Másik mellett ott van a Fontos Te is. Most vállald ezért a „Fontos Te”-ért, Önmagadért a felelősséget. Tedd Magad alkalmassá, képessé arra, amire vágysz.

Mit tehetsz meg most Te, Önmagadért?

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here