Amit biztos nem tudtál Peggyről

Ki ne ismerné a Rém rendes család Peggyjét? Ám azt kevesen tudják, hogy ez csupán egy, az őt alakító színésznő ezer arcából!

 
 

A hollywoodi családból származó Katey Sagal nemcsak televíziós sorozatokban és filmekben szerepelt, de szinkron- és mozifilm szerepei is vannak. Sőt, ezek mellett még énekesi babérokra is tör – megjegyezném, hogy tök jogosan! Katey Sagal vokalistaként kezdte karrierjét a hetvenes évek végén. Nem kisebb előadók háttérénekese volt, mint Gene Simmons, Bette Midler vagy Olivia Newton-John.

Ám a színésznőt egyértelműen a Rém rendes család című sorozat tette világszerte ismertté. Ebben Peg Bundyt, a felvágott nyelvű, otthonülő feleségét alakította Ed O’Neil oldalán. Ám a sorozat korántsem volt mindig olyan jó móka, mint azt hihetnénk. A szerzők beleírták Katey első várandósságát is a sorozatba, ám a magzat hét hónapos korában elment… Ezt az írók úgy szőtték a történetbe, mintha csupán Peggy rossz álma lett volna a terhesség.

Peg Bundy alakításáért négyszer jelölték a legjobb sorozat színésznőnek járó Golden Globe-díjra, ám azt csak 2011-ben kapta meg, Gemma Teller Morrow szerepéért a Sons of Anarchyból. Ez a sorozat nálunk Kemény motorosok címmel futott, és – ahogy a neve is mutatja – egy motoros banda életéről szól, melyben Katey egy matriarchát alakít. Valóban zseniálisan.

Mozifilmes szerepei között nem találkozunk igazán nagyot szóló alkotásokkal, viszont szinkronszerepei között ott szerepel Leela a Futuramából! Énekesi karrierjének csúcsai a 2000 után kiadott albumok, ebben már igazán letisztult az énekes-dalszerző stílusa. Sagal a Sons of Anarchy soundtrackjében is többször megjelenik.

Jelenleg 3. férjével, Kurt Sutter producerrel és lányukkal, Esmé Louise-zal él nagy szeretetben és békességben. Azonban nem volt ez mindig így. Karrierje elején Katey Gene Simmons-szal is randizott egy kevés ideig, ami korántsem volt egy nyugalmas időszaknak mondható. A színésznő életrajzában egy 15 éves gyógyszer-, alkohol- és drogfüggő időszakról számolt be, ami feltehetően a Simmons-szal folytatott viszonnyal kezdődött. Később hozzáment Freddie Beckmeier basszgitároshoz, majd Jack White doboshoz. Utóbbitól 2 gyermeke született, akikkel a mai napig csodálatos a viszonya. Sagalt legutóbb a Dirty Dancing 2017-es verziójában, Vivian szerepében láthattuk.

 

5 dolog, amit nem tudtál Katey Sagalról

1. Megjelenik az Agymenők című sorozatban is, Penny anyukájaként.
2. Az 8 Simple Rules-ban is Kaley Cuoco (az Agymenők Pennyje) anyukáját alakította. 🙂
3.Esmé nevű lánya béranya segítségével jött a világra
4. Egy alkalommal a rendőrség vitte haza tini korában, mert hisztérikus állapotba került egy Beatles koncerten.
5. 
Kislány korában Judy Garland lánya, Lorna volt az egyik legjobb barátnője.

+1 Csomó tetoválása van – ami kapóra jött a Sons of Anarchy forgatásakor.

fotó/videó: internet

 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here