Egy eltévedt szerelmeslevél 3. rész

"Amikor Zsolt elolvasta a következő levelet, igencsak meglepődött. Nem gondolta, hogy egy önbizalomhiányos, kedves lány így hátba tudja döfni magát – elölről. Minek utasítsa vissza bárki, ha már önmagát is elutasítja?! Így nem lenne értelme az egész kapcsolatnak. Már most halálra van ítélve, pedig még el se kezdődött. És vajon milyen lehet az a fickó, akit Pitt-ből meg Leoból gyúrtak össze? Szakállas és igénytelen némi pedofil beütéssel? Leoról mindenki azt meséli, hogy csak huszonöt alatti csajokkal kezd. Brad Pitt meg nem a folytonos fürdésről híres. Úgy érezte, ideje felvilágosítani az Univerzum egyik porszemét, hogy hatalmas tévedésben van."

Kedves Zsolt!

Ahhoz képest, hogy nem ismersz, elég bátran beszólogattál nekem. Nem fogok megsértődni, ne hidd, mert nekem te láthatatlan vagy. Veled merek bátor és szókimondó lenni, főleg azért, mert a mail mindent elbír.

Hogy csúnya vagyok-e, mint az országút? Nem, szerintem olyan vagyok, mint bármelyik közút Magyarországon: hol töredezett, hol meg sima, olykor meg kacskaringós. Szóval átlagos. Ne gyere nekem a belső értékekkel, mert megkaparom a falat. Már rég kimentek divatból, csak a ruha számít, annak is a márkája, meg az, el tudod-e adni magad rendesen. Mindenki árulja magát, csak nem mindegy, mivel címkézi fel.

A vakond zsebéhez eddig nem volt szerencsém, de felénk a bányász orrlyukát szokták emlegetni. Sötét csak akkor vagyok, ha elmegy az áram a pincében, egyébként meg lilán világítok a sok észtől. Mindez nem fontos, mert amikor az ember ismerkedni akar, nem paramétereket nyújt be. Szeretne valami jót adni és kapni, még akkor is, ha tudja, hogy piszok világban élünk.

Azt mondod, menjek oda hozzá? Te meg vagy veszve! Képzeld el, hogy én odaküldelek Palvin Barbihoz vagy Emilia Clark-hoz! (ez utóbbi, ha nem tudnád, a sárkányok anyja!) Te vajon topon lennél, és azonnal tudnál poénkodni, vagy netán elhívnád őket egy indiai kávézóba? Á, dehogy!

 
 

Te nem ismered az én Zsoltomat. (a francokat az enyém, de még lehet!) Ő olyan, mintha ötvözték volna a fiatal Leót, Pittet meg Deppet is, de megszórták Hartnett-tel is. Ismered azt a szót, hogy tökéletes? Nem, ne mondd, hogy olyan nincs. Van, és olyan távol van tőlem, mint a szőke nőtől a szinonima szótár. Nem sétálhatok oda hozzá, mondván, gyere, szépfiú, vigyél ágyba majd randizni. Így ebben a sorrendben, de fordítva se lenne jó.

Talán kár mást faggatnom arról, mit tegyek vagy mit ne. Már ne is haragudj, de nem vagy nagy segítség, még akkor se, ha ugyanaz a nevetek. Az én Zsoltom félisten, én meg szolgálólánynak is béna lennék az Olümposzon.

Puszika: Tünde, a porszem

Amikor Zsolt elolvasta a következő levelet, igencsak meglepődött. Nem gondolta, hogy egy önbizalomhiányos, kedves lány így hátba tudja döfni magát – elölről. Minek utasítsa vissza bárki, ha már önmagát is elutasítja?! Így nem lenne értelme az egész kapcsolatnak. Már most halálra van ítélve, pedig még el se kezdődött. És vajon milyen lehet az a fickó, akit Pitt-ből meg Leoból gyúrtak össze? Szakállas és igénytelen némi pedofil beütéssel? Leoról mindenki azt meséli, hogy csak huszonöt alatti csajokkal kezd. Brad Pitt meg nem a folytonos fürdésről híres. Úgy érezte, ideje felvilágosítani az Univerzum egyik porszemét, hogy hatalmas tévedésben van.

Kedves Tünde!

A te Zsoltod szerencsefia, ha így rajongsz érte. Kár, hogy szánalmasan gyáva vagy, és nem mered megközelíteni. Ha így állsz hozzá, menj moziba, ott se lesz több esélyed, és legalább láthatod a pasikat félpucéron, kigyúrva.

Igen, kissé felkaptam a vizet, mert bosszant a hozzáállásod. Jól földbe döngölöd magad, közben meg azt várod, hogy vegyen észre valaki? Te az eldobott papír zsebkendőt felszeded az utcán? Na, ugye. Sokszor még a sajátunkat sem.

Ideje lenne tenned magadért. Nekem két húgom is van, ők folyton új cuccokra vadásznak. Talán te is vehetnél pár dolgot. Küldj nekem egy képet magadról, hogy tudjam, kinek papolok. Nem élek vissza vele, és nem teszem fel pornó oldalakra, ígérem. Csak tudni szeretném, milyen is vagy valójában. Külsőleg. Tudom, a belső értékek, pfuj, le mindegyikkel! Legyen csak mindenki szemét, irigy és aljas, no meg ostoba, de szép. Akkor rendben is lesz a világ. Meg ugye ott van a cserélgetés is… Nem kellesz, csere. Á, már te se, csere. Így azonban nem lesz könnyű dolgod.

Még egyszer megkérdem: biztos, hogy az a Zsolt kell neked? Nincs ott valami Jóska, Fercsi, vagy netán Momoa és Batman a közelben? Ha lejjebb adnád, boldogabb lehetnél. No, ezt mondta anyám mondta volna, vissza is szívom.

Jó mérlegelést!

Egy nem Superman-Zsolt

Ahogy rányomott a küldésre, elgondolkodott. Mindenki azt mondja, furák ezek a mai fiúk. Nem udvarolnak, nem teszik a szépet, erre azért tudna mondani pár jelentős mondatot, ami bekerülhetne a Hölgybibliába. A lányok normálisak? Valóban bókokra és kedvességre vágynak? Tuti, hogy nem. Akkor meg kivel van baj? Valószínűleg az ellenkező nemmel. Mindig az ellenkezővel.

Viszont ha Tünde küld fotót, legalább megtudja, milyen is egy csaj, aki nem érti meg, hogy nem a félistenek korát éljük. Azok kihaltak a dinókkal együtt. Ha meg földi halandók maradtak csak ezen a túlnépesedett bolygón, akkor hajrá, kiscsaj, nyomulni kell.

Egy eltévedt szerelmeslevél – 4. rész

Kép forrása: Pinterest

Oktatás és nevelés területén dolgozom, de minden szabadidőmben írok. Szeretek belesni a hétköznapok függönye mögé és közben keresem az embert, a nőt a jól legyártott álarcok mögött. Néha meséket is írok, de gyakrabban novellákat, cikkeket és apró vicces történeteket.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here