Egy eltévedt szerelmeslevél 7. rész

" Eltelt vagy tíz nap is, amikorra előkerült Tünde újfent. Amikor Zsolt meglátta, hogy a lány megint írt, szokása szerint próbálta megtippelni, mi lehet benne. Természetesen, első gondolata az volt, hogy a lány arról fog neki írni, hogy szakítottak, mert ha boldog lenne, biztosan nem írogatna. A tapasztalat ezt mutatta. Várt egy keveset, majd csinált magának sajtos tésztát, zacskósat, és amikor elkészült, leült a gép elé. Tíz is elmúlt, de még nem volt álmos, inkább fáradt, de annyira tele volt a feje mindennel, hogy tudta, nem lenne képes elaludni. Viszont az is megfordult a fejében, hogy ha a lány panaszkodni fog neki, nem lesz vele könyörületes. Lehet, hogy randigurunak elmehetne, de senki lelki szemetesládája nem akart lenni. Biztosan vannak Tündének barátnői, tegyék a dolgukat. Érezte, hogy kicsit szigorú, és nem meri bevallani önmagának, hogy haragszik rá. Hogy miért, azzal nem volt pontosan tisztában, elvégre nem is ismerték egymást."

Eltelt vagy tíz nap is, amikorra előkerült Tünde újfent. Amikor Zsolt meglátta, hogy a lány megint írt, szokása szerint próbálta megtippelni, mi lehet benne. Természetesen, első gondolata az volt, hogy a lány arról fog neki írni, hogy szakítottak, mert ha boldog lenne, biztosan nem írogatna. A tapasztalat ezt mutatta. Várt egy keveset, majd csinált magának sajtos tésztát, zacskósat, és amikor elkészült, leült a gép elé. Tíz is elmúlt, de még nem volt álmos, inkább fáradt, de annyira tele volt a feje mindennel, hogy tudta, nem lenne képes elaludni. Viszont az is megfordult a fejében, hogy ha a lány panaszkodni fog neki, nem lesz vele könyörületes. Lehet, hogy randigurunak elmehetne, de senki lelki szemetesládája nem akart lenni. Biztosan vannak Tündének barátnői, tegyék a dolgukat. Érezte, hogy kicsit szigorú, és nem meri bevallani önmagának, hogy haragszik rá. Hogy miért, azzal nem volt pontosan tisztában, elvégre nem is ismerték egymást.

Rákattintott a mailre, és miközben evett, olvasni kezdte:

 
 

Kedves Zsolt!

Attól tartok, többé nem szólíthatlak így, mert meg fogsz ölni. Virtuálisan, mert másképp nem tudsz. Ha ott lennék a közeledben, valószínűleg nem tennéd meg, csak elküldenél a fenébe. Jogosan. Emlékszel az utolsó levelemre? Arra, amelyben beszámoltam neked arról a fergeteges estéről, amelyben megismerkedtem a valódi Zsolttal és szerelembe is estem? Hazudtam. Gyakorlatilag minden szavam hazugság volt. Nem, nem jöttem össze vele. El se mentem a buliba, mert beteg voltam, valami hányós vírus elkapott. Szó nem volt semmiféle találkozásról, csak nem mertem elmondani neked. Két rókázás között álmodoztam csak, aztán amikor jobban lettem, folyt belőlem a hazugság. Sajnálom.

Napokon át gondolkodtam, megírjam-e, hisz nem ismersz. Soha nem derült volna ki, és te azt hihetted volna, hogy minden sikerült, és a tanácsaid is hasznosak.

Azt a levelet elküldtem a buli előtt, ebben nem kamuztam, de sose érkezett rá válasz. Hogy elolvasta-e vagy csak törölte simán, nem tudom. Egy biztos, semmi nem változott. Továbbra is  az az eszméletlenül jó pasi, aki észre se veszi, hogy élek. Nem látom gyakran, ami nagy szerencse, de ha találkozunk, üres a tekintete. Valószínűleg, sejtelme sincs arról, ki volt az, aki írt neki, már, ha elolvasta.

Szóval, szánom-bánom, de nem hagyott nyugodni a dolog. Szó sincs semmiféle boldogságról meg nyálas rajongásról. Ugyanaz vagyok, aki voltam. Hamupipőke, de nem a szerencsés, a csodaszép, hanem az, aki otthon a hamuban kotorászik. Szó szerint. Csodák pedig nincsenek, legalábbis arrafelé, ahol én lakom. Hiába járok nyitott szemmel, és olvasok el minden önsegítő könyvet.

Ne utálj nagyon! Legfeljebb gondolj úgy rám, mint egy kudarcba fulladt projektre. Ez vagyok, sajnálom.

Nem azért írtam most, hogy vigasztalj, az ostobaság. Egyszerűen nem bírtam magamban tartani, hogy átvertelek. Bocsánat, bocsánat, bocsánat!

Tünde, a vérbeli kamugép

Zsolt elnevette magát. Milyen idióta ez a lány, gondolta. Van értelme annak, amit csinál? Tényleg semmibe veszik? Így van ez, ha az ember Hamupipőkét játszik. Mit várhat egy macska, ha macskának látszik? Tigris nem lesz belőle, ha nem viselkedik úgy.

Kedves Tünde!

Bevallom, nem leptél meg nagyon. Az előző leveled jobban. Viszont sejtettem, hogy valami nem kerek, ugyanis az estéd volt túlságosan az. Tapasztalatom szerint nem így működnek ezek a dolgok. Meglepett, hogy tévedtem, nem mintha nem szoktam volna, csak ritkán. Jó emberismerő vagyok, neked mégis sikerült majdnem meggyőznöd, hogy melléfogtam.

Nem mondom, ne hidd, hogy sajnálom a dolgot. Csak annyit, hagyd a francba azt a fickót. Ha nem fektetett energiát abba, hogy kiderítse, ki vagy, akkor ez jelzés. Minek ezt ragozni? Érdemes lenne önmagadon dolgozni, mert félelmetes, hogy mekkorát tudtál kamuzni még betegen is.

Ne aggódj, én nem haragszom. Furcsa, hogy ilyesmikkel szórakozol, de sokan sokfélék vagyunk. Sugárzik belőled a kétségbeesés, és ez nem vonzó. (Már megint kitört belőlem a coach, pedig nem akarom. Pihentetnem kellene ezt a témát.)

Mindenesetre ne ostoba könyveket olvass, hanem menj valódi emberek közé. Aztán majd csak megtalálod, akit keresel.

Zsolt

Egy eltévedt szerelmeslevél 8. rész

Kép forrása: Pinterest

Oktatás és nevelés területén dolgozom, de minden szabadidőmben írok. Szeretek belesni a hétköznapok függönye mögé és közben keresem az embert, a nőt a jól legyártott álarcok mögött. Néha meséket is írok, de gyakrabban novellákat, cikkeket és apró vicces történeteket.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here