Ewan McGregor

Nehéz elhinni, de a skót színész idén ünnepli 48. születésnapját.
Ennek okán összeszedtünk róla pár olyan kevésbé ismert tényt, amiről valószínűleg még nem hallottál.

 
 

Tudtad például, hogy A part című film főszerepét eredetileg neki szánták? Ewan épp a Trainspotting című film stábjával forgatott, így a szerepet végül Leonardo DiCaprio kapta meg. Azért így legalább mindenki jól járt.

Egyébként eredetileg nem volt egy mintadiák, 16 évesen ráunt az iskolapadra és színészi munkák után nézett. Első munkahelye egy színház volt – csakhogy kezdetben még csupán kellékesként kereste a kenyerét. Később aztán kisebb szerepeket is kapott.

Ewan és Jude Law elválaszthatatlan jóbarátok. Történetük egészen régre nyúlik vissza, mindketten London egyik művészeti iskolájába jártak – a kollégiumban pedig szobatársak lettek.

A sármos színész egyébként tipikusan az a fajta férfi, aki ad a munkájára. A Trainspotting című, drogfüggőkkel foglalkozó film előtt rengeteget olvasott a crack-ről és a heroinról. Sőt, még egy glasgow-i drogelvonót is meglátogatott. A szerep kedvéért lefogyott, elmondása szerint ezt úgy érte el, hogy csak grillezett húst evett és bort ivott.

Ewan egyébként igazi kemény srác, aki nem csak jártatja a száját, hanem tesz is a jó ügyért. 2012-ben a BBC dokumentumsorozatának keretében motorra ült, hogy védőoltásokat juttasson el nehéz sorsú gyerekeknek. Bejárta Indiát, Nepált és a Kongói Demokratikus Köztársaságot is.

Ezen után már meg sem lepődünk, hogy Unicef nagykövet lett.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here