George Clooney, a mindenkori Férfi

Minden nő őriz magában egy képet az igazán csodálatos férfiról. Legtöbbször ez a férfi elérhetetlen, távoli, és a mosolya lehengerlő. Hadd ne mondjam, hogy vicces, intelligens, ötletes, odaadó, szerelmes és minden, ami egy földi halandó nem lehet egyszerre, ha beledöglik, akkor sem. Nagyon fontos nekünk, nőknek, hogy hinni tudjunk az ilyen férfiak létezésében. Nélkülük szürkébb lenne a világ, üresebb a filmvászon. Mind tudjuk, hogy nem valószínű, hogy összefutunk velük, de maga a gondolattal játszani is izgalmas.

A sok száz színész, énekes, focista és egyéb sztár között mindig vannak álló-és hullócsillagok. Jönnek-mennek, hol szakállat növesztenek, hol meghíznak, öregszenek, hol meg szépen elfelejtődnek. A mindenkori férfiideál tükrözi a társadalmi összetételt, a női igényeket és a divatot is. Bár a férfiaknál nem fontos a mell- és csípőméret, azért felszisszenünk egy szép felsőtest láttán, nem beszélve egy helyes fenékről. Bár bőszen tagadjuk, azért mi nők, igenis szívesen legeltetjük a szemünket az erősebbik nemen. Nem feltétlenül a méreteit nézzük. Viszont egy vonzó arc, egy pimasz tekintet nem hagy hidegen bennünket.

 
 

Pontosan ma 59 éves George Clooney, kétszeres Oscar-díjas amerikai színész, rendező. Már mindent tudunk róla. Nagyon szeretnénk egyszer együtt kocogni vele a Comói-tó partján, vagy csak meglesni egy kávézóban, ahogy elmélázik a környező táj szépségén.

Ha van férfi, akinek jól áll az öregség, akkor az ő. Sármos, kedves mosolyát nem lehet nem ismerni. Őszülő haja, eleganciája minden nő előtt ismeretes. Kevesen utasítanának vissza egy randit vele. Természetesen ismerjük, mint színészt, láttuk Ross doktorként fiatalon, irigyeljük feleségét a nádszálvékony Amalt, akinek sikerült behálóznia őt. Mégis felmerül a kérdés, mitől más ő, mint a többi férfi.

Merthogy más, az bizonyos. Még megidézi a régi korok férfijait, akikről kislányként a királyfikat mintáztuk. Van benne valami megmagyarázhatatlan vonzerő. Ő az, akit soha nem láthattunk koszos tréningnadrágban. Az öltönyök úgy állnak rajta, mintha a divatcégek róla vettek volna mintát. Mindig stílusos. A szemében ott rejtőzik az a szemtelenség, amit nagyon díjazunk. De tud sajnálnivaló kisfiú is lenni, hogy az anyai ösztöneinket a felszínre hozza.

Ha mérges, ha tombol, elájulunk villámló szemétől. Sohasem közönséges. Ő az, akiről azt képzeljük, hogy kora reggel az ágyban is jól áll a haja. De az sem kizárt, hogy zakóban alszik.

A régi mozik filmsztárjai egyesülnek benne. Kevesen vannak már azok, akik maradandót alkotnak az utóbbi években. Ő még férfiban és sztárban is magasan tartja a lécet.

Hogy voltak olyan kivételes férfiak, mint Gregory Peck, Cary Grant, Charlton Heston, Kirk Douglas, Gene Kelly, már sokan nem is tudják. Mások kerültek előtérbe. A mai lányok nem kapaszkodnak a régmúlt színészeinek emlékébe.

George Clooney átmenet a két világ között. Olyan, mint a jó bor Előnyére válik az idő. Mi nők pedig álmodozhatunk még arról, hogy vannak lovagok, kabátot lesegítő úriemberek. Hiába a nagy emancipáció, a felébredés a mesevilágból, csak kapcsoljuk be a tévét, és hagyjuk, hogy elhitessék velünk, voltak és mindig is lesznek olyan férfiak, akikért erősebben dobog a szívünk. A filmvásznon. Is.

Isten éltesse a fenti urat! Kedvéért én még a tortasütésbe is kezdenék.

fotó: Internet, Pinterest

#nemkoronavírus
A MyMirrornál az induláskor úgy döntöttünk, hogy szórakoztatni fogunk. Azóta a világunk kifordult sarkaiból és tudjuk, hogy a vírus okozta sebek nehezen gyógyulnak majd. A mi küldetésünk azonban nem változott.
Most is megpróbáljuk a bezártságunkat vidámabbá, elviselhetőbbé tenni. Ezért azokat a tartalmakat amelyek nem tartalmaznak információt a koronavírusról #nemkoronavírus jelöléssel látjuk el annak érdekében, hogy azokat, akik kerülik a vírussal kapcsolatos tartalmakat így is megnyugtassuk, hogy abban a cikkben nincs szó erről. Együtt túl leszünk ezen az időszakon! 

Oktatás és nevelés területén dolgozom, de minden szabadidőmben írok. Szeretek belesni a hétköznapok függönye mögé és közben keresem az embert, a nőt a jól legyártott álarcok mögött. Néha meséket is írok, de gyakrabban novellákat, cikkeket és apró vicces történeteket.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here