Ha túl sokat agyalsz…

"Mi, nők egyértelműen túlkomplikáljuk a dolgokat. Folyton azon agyalunk, elég soványak, vidámak, okosak, megértőek, figyelmesek vagyunk-e. Megmagyarázzuk a jót is, rosszat is, és nem tudjuk felfogni, hogy a férfiak másképp működnek. A másképp az valóban másképpent jelent. Természetesen vannak alapigazságok is, amelyek mindkét nem viselkedésére vonatkoznak. Lássuk be, a világ sokszor olyan egyszerű, hogy szinte kínos belátni. Jöjjenek a szimpla, kapcsolati tanácsok, ha netán még van valaki, aki vevő ezekre"

Mi, nők egyértelműen túlkomplikáljuk a dolgokat. Folyton azon agyalunk, elég soványak, vidámak, okosak, megértőek, figyelmesek vagyunk-e. Megmagyarázzuk a jót is, rosszat is, és nem tudjuk felfogni, hogy a férfiak másképp működnek. A másképp az valóban másképpent jelent. Természetesen vannak alapigazságok is, amelyek mindkét nem viselkedésére vonatkoznak. Lássuk be, a világ sokszor olyan egyszerű, hogy szinte kínos belátni. Jöjjenek a szimpla, kapcsolati tanácsok, ha netán még van valaki, aki vevő ezekre:

 1. Mindegy, hogyan nézel ki! Ha másik szeret, akkor csipás szemmel is szeretni fog, nem kell okvetlenül méteres szempillát ragasztanod, hogy azzal seperd le kedvesed orcájáról a morzsákat!
 2. Ha nem keres, nem hív fel, nem érdekled. Megmagyarázhatod jobbról is, balról is, a tény, tény marad.
 3. Nem mond szépeket, nem szeret bókolni. Igen, gyakran van ilyen is, de akkor fordítva se várja el, hogy te fényezd az egóját. Akinek tetszel, aki elismer, nem tesz lakatot a szájára, mert úgyis kikívánkozik belőle. Ha meg nem, akkor keress más helyen míves mondatokat. Javaslom Coelho, Osho és mások csodaszép, de használhatatlan szépségeit.
 4. Ha sosem ér rá, mert fontos ember, örökösen elfoglalt, akkor tudd, ez nem fog változni. Először csak ötödik leszel a sorban, aztán a harminckettedik, majd ki tudja hányadik. Mindegy, de nem első.
 5. A folytonos túlóra, vagy a váratlanul jött edzésroham terve egyenlő azzal, hogy a pasid, férjed másfelé kacsintgat. Mondjuk ki, szeretője van, vagy lesz, de nagyon gyorsan.
 6. Ha túl sokat bírálod, már nem szereted igazán. Ha túl sokat bírál, kezdesz felejthetővé válni.
 7. Ha feltűnően sokat csetel, és váratlanul megnő az otthoni telefonos elfoglaltságának mértéke, akkor az ötös pont van kialakulóban. Vagy már benne is van, de tagadja.
 8. Ha azt gondolod, hogy elég mindent megtenned egy kapcsolatért, és az életed végéig fog tartani, akkor ne olvass több mesét. Ma nem bírnak megmaradni az emberek egymás mellett huzamosabb ideig.
 9. Ha sovány vagy, szeretni fognak. Nem, irigyelni maximum. Egyesek szerint betegnek látszol ez esetben, mások szerint túlzásba vitted a fogyókúrát, a pasidról kiderül, jobban szeretett gömbölyűbben, anyád meg orvoshoz fog küldeni. Egyes egyedül a próbafülkében leszel boldog, ahol minden jól fog mutatni rajtad, mert a készleteket anorexiás tinikre tervezik, mondván, azok képezik a legnagyobb vásárlóerőt.
 10. Ha a férjed éjjel sokáig tévézik, és még véletlenül se a focit nézi, ne legyen kétséged afelől, hogy pornócsatornákon szörfözik, bár ő Netflixnek fogja nevezni.
 11. Ha sikeres vagy a munkahelyeden, biztosan lesz valaki, aki szerint lefeküdtél a főnökkel, még akkor is, ha az tolószékben ül és nyolcvankét éves.
 12. Ha a gyereked túlságosan tehetséges valamiben: megvetted az edzőt, vagy megvesztegetted egy wellness hétvégével, bármivel, de nem lehetsz jobb, mint más anya, aki a partvonal mellől káromkodva szidja a bírót, a zsürit, vagy a többi anyukát.
 13. Ha mindezeket elolvasod, valószínűleg nő vagy és magadra ismersz. Ha férfi, akkor tagadni fogod, hogy egy női magazin oldalán jártál, szóval nem olvastál semmi hasonlót, nem igaz?

Hát ennyit a női agyalásról…Megéri? Nem? Az se baj, úgyse tudjuk abbahagyni.

 
 

Kép forrása: Pinterest

Oktatás és nevelés területén dolgozom, de minden szabadidőmben írok. Szeretek belesni a hétköznapok függönye mögé és közben keresem az embert, a nőt a jól legyártott álarcok mögött. Néha meséket is írok, de gyakrabban novellákat, cikkeket és apró vicces történeteket.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here