Helen Hunt

Helen Hunt számomra a Lesz ez még így se, a Twister, a Mi kell a nőnek és a Lángoló világ című filmek színésznője. Legalábbis nekem ezek voltak azok a szerepei, ami igazán emlékezetessé tették. Persze még rengeteg más filmben és sorozatban játszott vagy tűnt fel (Jóbarátok), de szeretnék egy kis ajánlót írni így szülinapja alkalmából, ha esetleg valaki nem látta volna ezeket a filmeket és vágyik valami jó kis esti mozizásra a kanapén.

A Mi kell a nőnek című filmben Mel Gibson (Nick Mars) partnere volt, ahol a férfit kigolyózva (tudtán kívül) megkapja egy reklámügynökség kreatív igazgatói székét (Darcy McGuire). A bonyodalom aztán ott kezdődik, amikor Nick egy villámcsapásnak köszönhetően hallani kezdi a nők gondolatait, és amitől persze először frászt kap, majd ügyesen a maga hasznára fordítja nem csak a magánéletében, de a reklámügynökség berkein belül is. Remek kis film, és roppant szórakoztató!

 
 

Aztán jött a Lesz ez még így se Jack Nicholsonnal, amiért még a legjobb női mellékszereplő Oscarját is hazavihette. A filmben egy gyerekét egyedül nevelő anyát alakít (Carol Conelly), aki pechérre abban a vendéglőben pincérnő, ahová minden nap betér a rettentően háklis és kényszeres, valamint nőgyűlölő és mogorva Melvin Udall (Jack Nicholson). Ja és a férfi nem mellesleg híres író, aki romantikus regényeket ír. Ez aztán a csavar. Persze itt is elindul a bonyodalom, amikor feltűnik még a történetben Melvin szomszédja, a meleg Simon Bishop (Greg Kinnear). Melvin persze mindenkit két percenkét sért vérig, és kerget az őrületbe, de nagyon szépen megmutatja a film, hogy mire képes az emberi szeretet és elfogadás, az igény arra, hogy valami vagy valaki jobbá váljunk.

A Twister című film az előzőktől teljesen eltér, mert itt már van bőven izgalom és látvány (na jó a film 1996-ba készült szóval semmi extra filmes trükkre ne számítsunk) a hurrikánok kutatásával foglalkozó Dr. Jo Harding (Helen Hunt) és éppen válófélben lévő férje, Bill Harding (Bill Paxton) közötti romantikus szálon futó film, illetve a váljunk – ne váljunk témakört feszegető történet megspékelve pár óriás hurrikánnal és bőven sok izgalommal. A film huszonnégy éve készült (nemkevés) mégis nagyon izgalmas, és rettentően látványos az égben szálldosó traktoroktól és tehenektől. Na jó, többet nem árulok el belőle, érdemes egyszer megnézni!

Végül, aki valami történelmire és kicsit komolyabb témára vágyik, annak ajánlom a Lángoló világ című filmet. A II. Világháború eseményeit egy több szálon futó történeten keresztül mutatja be, aminek a forgatókönyv írója a többszörös díjnyertes író Peter Bowker.  A film több ország egymásba fonódó érdekeit is megmutatja, miközben az átlagemberek küzdelmeit is szívszorítóan láttatja. Érdemes megnézni, mert ebben a filmben is zseniális a szereplőgárda, mivel Helen Hunt mellett olyan színészek bukkannak fel, mint Sean Bean (Trónok harca) vagy Lesley Manville (Fantomszál).

Szóval kedves Helen Hunt, Isten éltesse még nagyon sokáig, és remélem még nagyon sok filmben viszont láthatjuk a közeljövőben!

fotó: Pinterest

 

 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here