Az alábbi ételt akár reggelire, egy könnyebb ebédnek vagy vacsorának is felfoghatjuk. Nálam most reggelire készült és máris jól indult a nap. Roppant egyszerű recept, de nagyon egészséges és segíti a szervezet méregtelenítését. Hogy miért is?
Egy kis spárga kisokos: létezik fehér és zöld spárga. A növény zsenge, megvastagodott hajtásait szoktuk fogyasztani, ezeket csokrokban lehet megvásárolni a piacon, vagy a boltokban. A spárga A, B1, B2, C és E vitaminban, továbbá folsavban gazdag. Nem tartalmaz koleszterint, és kalóriatartalma is csekély, mivel a hajtások nagy része vízből van. 100 gramm spárgában csupán 20 kalória van, és 4 gramm szénhidrát. Tartalmaz továbbá sok káliumot, kalciumot, foszfort, vasat.
Zsenge, megvastagodott hajtásai fogyaszthatóak. Színe alapján megkülönböztetünk halványított (halványító, vagy fehér), lila és zöld spárgát. Gyógynövényként tartják számok több évszázada, vízhajtó és vesekő eltávolító hatása ismert, és a vízhajtó hatás révén segíti a szervezet méregtelenítését. Így a tavaszi méregtelenítő kúra tökéletes összetevője lehet.
Hozzávalók:
1 csokor zöld spárga
fejenként 1 tükörtojás
majonéz, olívaolaj
A spárgát megmostam, a szárából levágtam a végét, mert az fás szokott lenni, majd forrásban lévő vízben előfőztem egy kicsit. Utána serpenyőben egy kis olívaolajon megpirítottam, majd melléütöttem a tojást is, és így együtt sütöttem őket. Tálaláskor egy kis majonézt adtam hozzá. Jó étvágyat!