Liam Neeson, aki tökéletesre vizsgázott férj szerepben (is)

Liam Neeson az a férfi, aki talán nem a sármjával, vagy különleges mosolyával, hanem a megbízhatóságával hódítja meg a nő szíveket. Nem mintha a 193 cm magas színész nem lenne vonzó férfi, csak valahogy nem ez jut róla eszünkbe elsőre. Látjuk magunk előtt, mint Oskar Schindlert elegáns öltönyben és kalapban. De kitűnik Rob Roy romantikus szerepében, vagy Zeuszként. Mindben hatalmas, erős és megnyugvást sugalló férfi. Nincsenek körülötte pletykák, nem a bulvárlapok szereplője.

Aztán eljön egy nap, ami gyökeresen kiszakítja a megszokott világából. 2009 márciusában síbalesetet szenved felesége, a bájos és tehetséges Natasha Richardson. A veszteség szavakkal nem mérhető. A filmvilágban ilyen mély gyászról kevés férfi tesz tanúbizonyságot. 15 év házasság után egyedül marad két kamaszodó gyerekével és a filmezés háttérbe szorul. Egy remekül működő élet, sikerekkel teli karrier törik meg, mert a halál elérkezettnek látta, hogy beleavatkozzon. Az a férfi, akit eddig erősként, szenvedélyes igazságosztóként, szerelmes hősként láttunk csak, nem restell sírni.

 
 

A síbaleset után, amely elsőre nem tűnt súlyosnak, erős fejfájásra panaszkodott a színésznő, majd kómába esett. Liam Neeson súlyos döntést hozott, amikor beleegyezett a lélegeztetőgép kikapcsolásába.

A színpadon szerettek egymásba. Játékuk annyira hiteles volt, hogy mindenki érezte vibrálást kettejük között. És ez a nő egy egyszerű tavaszi napon elment. Ha belegondolunk, soha semmilyen módon nem érthetjük meg más fájdalmát. Könnyen mondjuk, hogy részvétünk, meg, hogy tudjuk, pokolian fájdalmas elveszíteni valakit, de nem tudjuk. Csak szavakkal szabadulnánk a rossz érzésektől.

Egy férfi, akinek el kell engednie a gyerekei anyját, a szeretett nőt, óriási fájdalmakat él meg. A rajongók és filmvilág csendben figyelte a belső rombolást, ami végbe ment egy emberben. Megöregedett, megtört lett hónapokon belül. Mégsem omlott össze. Vele maradt két fia vigyázó szeme, ölelő karja. Maradt a munka, a filmezés. Sokan az Elrabolva 3 részéből ismerik. Ilyen apára vágyik minden kamaszlány, aki pimaszul közli, hogy hagyják békén, nem csecsemő. Ahogy letarolja a fél világot, elhisszük neki, hogy ily módon vívott meg fájdalmával és felesége nemlétével.

Ha Hollywood álomgyára termel igazi, értékes, tehetséges színészeket, márpedig igen, akkor Liam Neeson biztosan elöl van a képzeletbeli listán. Emberként, férjként, apaként pedig rég túl  minden listázáson.

Boldog születésnapot Mr. Neeson!

Oktatás és nevelés területén dolgozom, de minden szabadidőmben írok. Szeretek belesni a hétköznapok függönye mögé és közben keresem az embert, a nőt a jól legyártott álarcok mögött. Néha meséket is írok, de gyakrabban novellákat, cikkeket és apró vicces történeteket.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here