Mielőtt találkoztok…

Néhány jó tanács akkor is, ha okos és rafinált vagy. Akkor is, ha mindent tudsz, és ha azt hiszed, hogy mindent tudsz:

Néhány jó tanács akkor is, ha okos és rafinált vagy. Akkor is, ha mindent tudsz, és ha azt hiszed, hogy mindent tudsz:

  1. Az első és talán a legfontosabb, hogy ne arra figyelj, amit mond, hanem, amit tesz. Ez persze nem jelenti, hogy tekintgess ki az ablakon látványosan, miközben ő a számára legfontosabb dolgokat osztja meg veled. Csak tudd, hogy beszélni még mindig könnyebb, mint cselekedni. A beszédhez nem kell sok erő, csak ki kell nyitni a szájat, és már hullik is ki belőle minden. Ellenben a cselekvés komoly erőfeszítéssel jár.

  2. Figyeld meg, mennyire kreatív, érdeklődő és figyelmes már az első randin. Ha nem nyit ajtót pasi lévén, vagy túl harsányan, hangosan rendel, egyszóval játssza az eszét, nem biztos, hogy a zavarát leplezi. Egyszerűen ilyen típus, döntsd el, neked megfelel-e.
  3. Nagyon fontos, hogy tud-e figyelni rád, vagy szavadba vágva meséli az előző kapcsolatait. Ha mérhetetlenül sok közlendője van, akkor vagy szómenése lett, vagy magányos. Ha azon az első találkozón nem érdekled, később mégannyira se fogod. Tudod, az idő tényező minden kapcsolat gyilkosa. Elvétve igaz az ellenkezője.
  4. Ha azt tapasztalod, hogy szidja az exeit, vagy netán imádattal emlegeti őket, fogd menekülőre. Egyik sem jó. Ugyanis, ha szidja azt az embert, aki életének része volt hosszabb-rövidebb ideig, akkor nincs benne sok jó érzés, tisztelet. Pontosan így fog téged is becsmérelni, ha véget ér a kapcsolatotok. Abban az esetben, ha ájulásig isteníti a voltakat, akiken már túl kellett volna lennie, akkor tudd, nincs túl. Így egy újra nincs energiája, pusztán próbálkozik. Ne légy senki ugródeszkája!
  5. Ha azt látod, ásítozik, szemlátomást unatkozik, akkor állj fel, és menj el. Lehet, hogy fáradt, hogy rossz napja van, de sokkal inkább valószínű, hogy nem kötöd le. Jobb, ha elegánsan távozol, talán még nevetni is tudsz majd rajta utólag.
  6. Megeshet, hogy túlságosan jól informált veled kapcsolatban. Ez se kellemes, mert nyomozott utánad, és nem hagyja, hogy annyit mutass meg magadból, amennyit akarsz egy első találkozáskor. Ki szeretne olyannal lenni, aki átkutatta az életed minden fórumon, ahol csak rád találhatott. Félelmetes, nem igaz? Ne tévesszen meg azzal, hogy ez szimpla érdeklődés. Nem, ez erőszakos nyomulás, a kontroll gyakorlása idejekorán.
  7. Figyeld meg, nevet-e a vicceiden és te tudsz-e nevetni az övéin. Hidd el, nincs rosszabb egy humortalan embernél. Később mindenen meg fog sértődni, aztán támadni fog, és soha nem fogja elhinni, hogy te tényleg tréfáltál.
  8. Ha arra kerülne sor, nézd meg, hogyan eszik és iszik. Sok mindent elárul valakiről, hogy milyen viszonya az ételhez. Ne feledjük, az étel élet, és ez nemcsak szójáték.
  9. És ha mindezen túljutottál, és végig úgy érezted, ő maga a tökély, akkor várd meg, hogyan reagál, amikor elváltok egymástól. Hidd el, ha érdekled, keresni fog. Utat vág hozzád a dzsungelben bozótvágóval, ha kell. Ha meg nem…Hát akkor gondolj arra, hogy minden találkozás valamiféle tapasztalat…Hogy milyen, azt neked kell eldöntened.
  10. Az összes fenti pontot sutba vághatod, ha meg vagy győződve arról, hogy a világ vele lesz teljes. Ez annak a következménye is lehet, hogy túl sok gagyi filmet néztél a Netflixen vagy a Story Tv-n. Sebaj. Ez is egy tapasztalat.

 

 
 

Kép forrása: Pinterest

Oktatás és nevelés területén dolgozom, de minden szabadidőmben írok. Szeretek belesni a hétköznapok függönye mögé és közben keresem az embert, a nőt a jól legyártott álarcok mögött. Néha meséket is írok, de gyakrabban novellákat, cikkeket és apró vicces történeteket.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here