Miért lépj ki épp ma a komfortzónádból?

Miért érdemes néha kilépni a komfortzónánkból? A válasz egyszerűbb, mint hinnénk: van néhány dolog, amit csak akkor sajátíthatunk el, ha megtesszük ezt a lépést…

A napi rutin és a kényelem, azaz a “zónán belüli élet” megöli a jellemfejlődést. Vagyis, ha meg akarjuk ismerni, és új lelki tartalmakkal akarjuk felvértezni magunkat, akkor egyszerűen muszáj lesz kilépnünk a kényelmi zónánkból. Mindig ugyanakkor vacsorázunk, és nagyjából ugyanazokat az ételeket esszük? Remek. De mi lenne, ha a közeljövőben nyitnánk egy másik kultúra ízei felé? Az ételek ismeretén túl pedig belesnénk az emberek szokásaiba, történelmébe, esetleg filmművészetébe is! Minden bizonnyal izgalmas, és lélekfejlesztő élményben lenne részünk…

 
 

Kutatások igazolják, hogy azok, akik néha ki-kitekintenek a komfortzónájukon kívülre, azok jobban alkalmazkodnak a stresszhez is. Azaz, a bátrabbaknak előbb-utóbb magasabb lesz a stressztűrő képessége.

Nem csak lelkileg, de testileg is megéri kilépni a kényelmi zónából. Az új mozgásformák megismerése erősebbé és egészségesebb, ezáltal pedig fiatalabbá varázsol! Mi tehát a hosszú élet titka? Aktivitás, bátorság és határfeszegető életmód!

A kényelmi zóna elhagyása kreatívvá tesz. Aki búcsút int “begyöpösödött” életének, és nyit az új dolgok felé – új sport, új kultúra, új tudomány megismerésére adja a fejét – annak “elkerülhetetlenül” fejlődik a kreativitása, a verbális készsége, frissül és pörög az agya. Vagyis: megtanul úgy igazán élni!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here