Minden nap Valentin csak sok munka kell hozzá

Sokan azért utalják ezt a napot, mert felesleges képmutatásnak, pénzköltésnek tartják. Ne is szálljunk bele komolyabb vitába, kinek van igaza. Abban azt hiszem, mindnyájan egyet értünk, hogy ha minden egyes nap idilli és romantikus lenne, azt senki sem bánná.

 
 

Ez persze több okból sem lehetséges. Szerencsésebb esetben még nem váltál teljejsen eggyé a pároddal, és maradt egy kis indentitás tudatod. Bizony, a baráti kapcsolatokra is időt és energiát kell szánni, aztán néha nem árt felhívni anyádat sem, sőt, az is előfordulhat, hogy átmész hozzá vacsorázni. De a legrosszabb csak most következik: munka. Nehéz formában lenni egy 10 órás robotot követően. Valld be: este 10-re már neked is csak annyi erőd marad, hogy 3 macskás videó erejéig leamortizáld magad.

Biztos érezted már, hogy valamibe energiát fektettél, mégis inkább adott,  semmint elvett. A párkapcsolat ápolása pont ilyen. Na de hogy csempéssz romantikát a szürke hétköznapokba, lehetőleg úgy, hogy ne verd magad hatalmas költségekbe?

A kulcs a figyelmesség. Lehet venni a csinos kis fizetésből új karórát, de könyörgöm, minek?! Bizonyára téged is sokkal jobban elvarázsol, ha a párod a kedvencedet főzi vacsorára. Nem kell hozzá több ezer Ft-os bort venni 1953-ból, elég, ha megsimogatod az arcát és rámosolyogsz. Hallgasd meg, mi volt a munkahelyén, és tudom, a héten már ötödjére panaszkodik, mekkora egy lúzer a főnöke, te csak hallgasd meg hatodjára is. Miért? Mert jó esetben ő is épp ezt teszi, csak lehet, hogy észre sem vetted.

Pár éve láttam egy vicces ábrát valamelyik nevenincs internetes oldalon. Az egyik rajzon egy tip-top csaj feszített, a másikon ugyanaz a lány lestrapálva, pizsamában. A képek alatti szöveg így szólt: így nézek ki azok előtt, akikkel nem akarok szexelni, és így azelőtt, akivel igen. Hát, van benne valami. Nem az első hónapokban ugyan, de pár év, és simán elfelejtjük, hogy a párunk nem a macinacis énünkbe szeretett bele. Ez persze nem jelenti azt, hogy mindig estélyiben jelenj meg előtte – viszont igenis lássa már belőled néha a szexi oldalt is.

Ezt sem kell túlgondolni: elég egy vörös rúzs, egy huncut mosoly – a hajadat még csak be sem kell, hogy lődd, a sok kócos reggel után a párod valószínűleg egy fésűnek is örülni fog. Csinos ruhád valószínűleg már van ezer meg egy, csak épp nem este 9 és éjfél közt hordod. Bizonyára te is el lennél ájulva, ha a kedvesed nem mindig foltos trikóban és elnyűtt alsónadrágban fogadna, hanem mondjuk fekete ingben, amit finom, férfias parfüm leng körbe.

És ha az az ing már lekerült: a szex sem csak az egyszer fent, egyszer lent felállásból kell, hogy álljon. Természetes, hogy az évek során a falhoz vágós szex “véletlen elaludtam közben” együttlétté silányul – ha hagyod. Engedd szabadjára a fantáziád, és ne csak a megszokott forgatókönyvet vegyétek át újra. Nyugodtan lepd meg a párod valamilyen új játékszerrel – ehhez még csak a szexshopba sem kell elmenned – két kattintással manapság épphogy nem féldisznót rendelhetsz házhoz.

Persze lesznek hullámvölgyek, mikor időhiány, gyerekek, bármi miatt nem úgy alakul, hogy kiemelten tudjatok figyelni a másikra. Ez viszont nem szabad, hogy sokáig tartson – olyan ez, mintha nem locsolnád otthon a szobanövényt, de elvárnád, hogy magától zöldelljen még évekig.

És ha sikerül igazi, nagybetűs romantikát csempésznetek egy borongós hétfő estébe, akkor nem lesz szükségetek Valentin napra. Valahányszor megkérdeztem idősebb párokat (akiknél látszott, hogy még tényleg szeretik egymást), hogy mi a titkuk, mindig ugyanazt a választ kaptam: munka. A jó párkapcsolatot nem szabad készpénznek venni.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here