MyMirror Ébresztő – A lehetőség hatalma

Van abban valami különleges, amikor kora reggel megjelenik az első napsugár. A szekrény előtt állva, bámulva a sok használhatatlannak tűnő ruhát, mögöttünk a reggel csak mosolyog. Megint új másodperceket hozott ajándékba.  Még nem tudjuk, siker vagy csak gond lesz a mából. Lehet ez a reggel valami nem mindennapi kezdete, de tehetjük bosszússá, üressé is. Sokszor nem könnyű mosolyogva legyinteni és hurráoptimizmussal a madárcsicsergést hallgatni.
Mégis, ha kicsit belegondolunk, csakis mi bonthatjuk ki a nap csomagját. Először a szalagot, utána a díszcsomagolást. Talán nem mindig az van benne, amire legjobban vágyunk, de eltehetjük. Eláll a polcon.  Akadhat valaki, akinek épp a mi mosolyunkra, ölelésünkre vagy vigaszt adó szavainkra lesz szüksége. A doboz sosem üres. Rejlik benne egy titkos rekesz, amiben a számunkra eltett nevetés, kedvesség kuporog. Ideje jobban keresgélni.
Oktatás és nevelés területén dolgozom, de minden szabadidőmben írok. Szeretek belesni a hétköznapok függönye mögé és közben keresem az embert, a nőt a jól legyártott álarcok mögött. Néha meséket is írok, de gyakrabban novellákat, cikkeket és apró vicces történeteket.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here