MyMirror Ébresztő – Ahol tisztelet van, ott jelen van a szeretet

Ha beengedlek a szívembe, ha meghallgatom panaszos szavaid, ha kiviszek egy kallódó tányért a szobából… Mindben ott leled a tiszteletet feléd. Nem kellenek mindig a szavak. Néha elég egy gesztus, egy mosoly, egy biccentés és azonnal tudja a másik, hogy fontos. Minden illatban, ízben, egy odaégett piskótában is megmutathatom, látom, itt vagy, velem vagy, mellettem vagy.
Ezért mosolygok a morcos eladóra, mert teszi a dolgát, bár kelletlen. Kacsintok a buszsofőrre, aki pirkadatkor kelt és kibírja, hogy nem káromkodik. Az idős néni botját arrébb tolom, mikor bokámon koppan, és nem akarok versenyt futni vele. Jól tudom, ő azért tolakszik, mert ideje végén jár. Már sokat tud és ezért is fél, hogy lemarad a rá váró idő mozgólépcsőjéről.
 Tisztelem sikertelen pillanataim, mert általuk válik minden napom jobbá.
Jó reggelt!

Ezt olvastad már?  Vica, versa

 
 
Imre Hilda
Oktatás és nevelés területén dolgozom, de minden szabadidőmben írok. Szeretek belesni a hétköznapok függönye mögé és közben keresem az embert, a nőt a jól legyártott álarcok mögött. Néha meséket is írok, de gyakrabban novellákat, cikkeket és apró vicces történeteket.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here