MyMirror Ébresztő – Elég a sok jó tanácsból!

Annyi felesleges okosságot kapsz minden nap… Hogy légy ügyes, erős, okos, no meg vidám, talpraesett! Ne merj szomorkodni, éld meg a mát, a holnapot és felejtsd el a tegnapot. Az egész egy nagy hiábavalóság. Úgyis csak azt teheted, amire képes vagy. És ha nem tudsz Pavarottiként énekelni, akkor énekelj szimpla fürdőszobahangon. Nem fog tiltakozni. Nem tudhatod, hogy holnap reggel fájni fog-e a szíved a tegnapért, vagy csak a kávét egyensúlyozod be az ágyneműdbe. Csak a ma van, mert itt nem csengetnek ki, mint az iskolában. Ezért fald be az utolsó sütit, főzz sótlan levest, vegyél használhatatlan ruhát. Hogy ez mind esztelenség? Igen, ahogy élni is az, ha nem használsz ki minden pillanatot.
Félre a nagy bölcsességekkel! Ha borús és esőre áll, akkor is esni fog, ha te szomorú vagy. Ha elszalasztod a lehetőséget, nem kopogtat be egy másik. Semmi az égadta világon nem olyan fontos, mint, hogy élvezd a pillanatot. Nem kell mindig kiragyogni. A mécses is hasznos tud lenni egy váratlan áramszünetkor, ha a kezed ügyébe kerül. Fáklyát meg ritkán lobogtatunk a nappaliban.

Jó reggelt!  🧡

 
 
Oktatás és nevelés területén dolgozom, de minden szabadidőmben írok. Szeretek belesni a hétköznapok függönye mögé és közben keresem az embert, a nőt a jól legyártott álarcok mögött. Néha meséket is írok, de gyakrabban novellákat, cikkeket és apró vicces történeteket.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here