Ne nézz hülyeségeket! Nézz Simkó Gábort!

Valamiért szeretem a jó értelemben elborult embereket. Inspirációt adnak, hogy emeljem fel a lusta fenekemet, és fogjak bele valami őrültségbe. Persze kezdetnek az is megteszi, ha kicsit javítok az életminőségemen.

 
 

Simkó Gábor csatornája gyakorlatilag erről szól. A fiatal srácot szerintem még a katicabogarak nemi élete is érdekelheti, annyira sokrétű videóanyaggal szórja tele az internetet. De ez nekünk csak jó. Ráadásul abszolút segítő szándékkal teszi mindezt, nem kioktatni, hanem tanítani akar.

Egy kis ízelítő a témáiból: meditáció, légzőgyakorlatok, nyelvtanulás, bitcoin, motivációs trükkök … ennyi elég lesz? Mert a sor még hosszan folytatható. A lényeg, hogy gyakorlatilag mindenki talál kedvére való témát a csatornáján.

Nyelvtanulás. Tudod, hogy fontos, de nem visz rá a lélek, meg amúgy is, Marika néni még hatodikban megutáltatta veled az angolt. Most majd megszereted. A fickó kissé őrült, szerinte 6 hét alatt meg lehet tanulni spanyolul. Ha ezt anno tudtam volna, nem szenvedek 10 évig a némettel. Emellé természetesen beszél még angolul és franciául is, mintha mi sem lenne természetesebb. Bár ha hetek alatt elsajátít egy nyelvet, végül is, simán lehet.

Mind e mellé kifejt egy csomó önismereti, pszichológiai témát. Segít neked a célkitűzésben, tippeket ad arra az esetre, ha megingott a motivációd, sőt egészséges szokásokat is “lophatsz” tőle. Ez már csak azért is jó, mert nem kell egy tonna önismereti könyvet kifizetned, összefoglalja neked egy tíz perces videóban a lényeget.

Számos videó a légzőgyakorlatokról szól. Ez talán nem tűnik túl izgalmas témának, de a meditációnak például ez az alapja, úgyhogy érdemes ezeket is megnézni. További fontos téma még a böjt, innen is látszik, hogy nem egy divatvloggerről beszélünk, aki a gyors meggazdagodás útját keresi. Testi és lelki egészségtippek egész sorával lát el.

Ráadásul sokunk nem tud angolul (mondjuk a módszereivel ez nem sokáig marad így), sok könyvajánlója külföldi irodalomból merít ihletet, vagy szintén nem magyar csatornákat anyagából építkezik. Más hazai videóstól ennyire közvetlenül, mégis igényes formában nem kapod meg ezeket az információkat.

Ha pedig már a segítségével profin megtanultál 3 nyelven és teljesen átszellemültél, akkor is tud mutatni újat. Nemcsak az egyénre, a társadalomra is reflektál, bírálja a közösségi oldalakat, de elég sokat tud a Bitcoinról is. Úgyhogy ha esetleg miatta gazdagodnál meg, nyugodtan támogasd a későbbiekben.

Nem csak macskás videókból áll az internet, bőven fogyaszthatsz olyan tartalmakat is, amik hasznodra válnak. Simkó Gábor csatornája kicsit olyan, mint egy letehetetlen könyv: már elmúlt éjfél, aludnod kéne, de te már az ötödik videóját nézed kigúvadt szemekkel.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here